• Κοινωνία

    Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια: Στα όρια της Στροφυλιάς η φωτιά, εκατοντάδες διασώσεις από τη θάλασσα

    • NewsRoom
    Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια: Στα όρια της Στροφυλιάς η φωτιά, εκατοντάδες διασώσεις από τη θάλασσα


    Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που καίει πλέον εδώ και μέρες στη βόρεια Εύβοια, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι τεράστιο.

    Επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

    Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

    Στα όρια της Στροφυλιάς η φωτιά

    Η φωτιά έχει φθάσει στα όρια της Στροφυλιάς και είναι ζήτημα χρόνου να φθάσει σε σπίτια. Πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάσσονται στο χωριό.

    Στο δυτικό μέτωπο, εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά.

    Προσπάθεια να ανακοπεί το μέτωπο προς Μετόχι και Μαντούδι

    Γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει μέτωπο που κινείται προς το Μετόχι και το Μαντούδι, ανατολικά και νοτιοανατολικά από την Αγία Άννα.

    Κατά πληροφορίες, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

    Στην ανατολική πλευρά, όπου διεξάγονταν επιχειρήσεις της πυροσβεστικής στον άξονα Σκεπαστή-Αγία Άννα, η φωτιά μπήκε στο χωριό. Άλλο κινήθηκε προς Στροφυλιά και κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση της.

    Δόθηκε μάχη για να ανοίξει ο δρόμος από Στροφυλιά προς Αγία Άννα, που είχε κλείσει. Εξασφαλίστηκε διάβαση για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

    Αντιπυρική ζώνη δημιουργήθηκε γύρω από το χωριό Φαράκλα.

    Συνεχίζει η απομάκρυνση του κόσμου

    Κάτοικοι στην παραλία της Αγίας Άννας απομακρύνθηκαν από την θάλασσα. Αποφασίστηκε να διαμορφωθούν χώροι στο δημαρχείο Μαντουδίου για να φιλοξενηθούν περίπου 150 κάτοικοι που κρίθηκε αναγκαίο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι από την Αγία Άννα, ενώ κάποιοι που είχαν φύγει επέστρεψαν στην περιοχή.

    Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Λιμενικού και ιδιωτών για την απομάκρυνση εγκλωβισμένων πολιτών από παραλίες της Εύβοιας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Συνολικά, σύμφωνα με το ΛΣ, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 631 πολίτες, από χθες τα μεσάνυχτα έως αυτήν την ώρα. Μόνο από την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι απομακρύνθηκαν 440 πολίτες, ενώ από άλλες βορειότερες παραλίες της περιοχής απομακρύνθηκαν 191 άνθρωποι.

    Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, οι περισσότεροι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και ελάχιστοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι περισσότεροι από τους απεγκλωβισμένους πολίτες είναι μεγάλης ηλικίας, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και αρκετά παιδιά.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ- ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΆΝΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ 59 Χ/Θ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 63,5 Χ/Θ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Εστίες σε τρία μέτωπα – Στη μάχη επίγεια και εναέρια μέσα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ