• Top Stories

    Ανατροπή στην υπόθεση Λαγούδη: Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία στον γιατρό

    • NewsRoom


    Πλήρης ανατροπή στα δεδομένα της υπόθεσης του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, καθώς με συμπληρωματική παραγγελία προς την ανακρίτρια ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου προσωποποίησε την πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος φιλικού προσώπου της άτυχης γυναίκας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία της Ειρήνης Λαγούδη εναντίον γιατρού που γνώριζε προσωπικά. Ουσιαστικά ο γιατρός κατηγορείται ότι έβαλε άτομο ή άτομα να σκοτώσουν την άτυχη μητέρα.

    Στην άσκηση δίωξης συμπεριλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο, στο οποίο αποδίδεται ο ρόλος του φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του. Σύμφωνα με πηγές, δεν αποκλείεται να ασκηθεί δίωξη και σε άλλο άτομο, τις επόμενες ημέρες.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου, η Ειρήνη Λαγούδη έφυγε από το σπίτι της για να πάει για ψώνια. Από τις έρευνες προέκυψε ότι η άτυχη γυναίκα έκανε τις αγορές της, αλλά αντί να επιστρέψει στο σπίτι της στο χωριό Κατοχή, ακολούθησε διαφορετικό δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα. Σταμάτησε σε βενζινάδικο, σε απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της, γέμισε ένα μπιτόνι και μετά αποφάσισε να μεταβεί στη λίμνη, διανύοντας μια απόσταση μιάμιση περίπου ώρας.

    Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της. Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες και μέχρι σήμερα οι Αρχές εστίαζαν σε δύο πρόσωπα. Πρόκειται για έναν 50χρονο, καλό της φίλο, ο οποίος έχει ήδη κληθεί για κατάθεση οκτώ φορές και έναν 55χρονο. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται πως την είδαν ζωντανή και ήταν μαζί της στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μοιραία μέρα. Τότε, που σύμφωνα με το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, η άτυχη μητέρα πάλευε να σωθεί από τις φλόγες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση δολοφονίας Ειρήνης Λαγούδη: Σε συγκεκριμένα πρόσωπα στρέφονται πλέον οι κατηγορίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σπάει» τη σιωπή του ο αδερφός της Λαγούδη: «Εύχομαι να τιμωρηθούν οι ένοχοι»



    ΣΧΟΛΙΑ