• Top Stories

    Αγωνία για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε πλοίο από την Ίο

    Αγωνία για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε πλοίο από την Ίο


    Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας όταν υπήρξε ενημέρωση ότι στο πλοίο Super Express, το οποίο προερχόταν από την Ίο, επιβαίνουν δεκάδες ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.

    Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμιού, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε ότι έγιναν τεστ στους νεαρούς που επέστρεψαν στη Ραφήνα από την Ίο. «Δεν γνωρίζω αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς να νοσούν. Έγιναν συστάσεις να παραμείνουν για 14 μέρες στις οικίες τους», σημείωσε. Στο πλοίο έγινε απολύμανση.

    Ραφήνα: Συναγερμός στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

    Το βράδυ της Τετάρτης, το Super Express κατέπλευσε στις 20.30 στο λιμάνι της Ραφήνας. Με αυτό ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα- πολύ νεαρής ηλικίας- ύποπτα κρούσματα Covid-19.

    Οι 30 περίπου από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ίο για διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες του rpn.gr, οι νεαροί ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

    Κάποιοι αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορονοϊό και έμειναν στην Ίο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Όλοι οι υπόλοιποι γύρισαν το βράδυ στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέχθησαν με τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

    Ανά δεκάδες έβγαιναν από το πλοίο, και οδηγούνταν από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν τα τεστ.

    Επί ποδός ήταν το Λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά ενώ πολλοί γονείς βρίσκονταν στο σημείο.

    Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε την είδηση που αφορά τα παιδιά, τα οποία επέστρεψαν με πλοίο από την Ίο στη Ραφήνα και βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 17 έτη και η θετικότητα που καταγράφηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είναι 17,5%, δηλαδή βρέθηκαν 14 κρούσματα θετικά σε 81 ελέγχους.

    Με αφορμή αυτό το περιστατικό, κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «γι’ αυτό χρειάζεται ο εμβολιασμός και το testing, αλλά και η χρήση μάσκας εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός».

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Ασκληπιείο Βούλας: Γιατρός κανόνιζε «μαϊμού» εμβολιασμούς

    Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

    Έκθεση στον ήλιο και μέτρα προστασίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ