• Top Stories

    Αγώνας δρόμου για τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποψηφιότητες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά

    • NewsRoom


    Το φλερτ με τον Νίκο Μπελαβίλα τελικά κατέληξε σε γάμο. Όχι όμως για τον Δήμο Αθηναίων, όπως ήταν η αρχική στόχευση Κουμουνδούρου και Μαξίμου, αλλά για τον δήμο Πειραιά κόντρα στον Γιάννη Μώραλη.

    Ο ίδιος ο Νίκος Μπελαβίλας ανακοίνωσε την κάθοδό του στον Πειραιά μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ προέρχεται από το μεγάλο λιμάνι, έχει γεννηθεί στο Πασαλιμάνι και αποτελεί από το 1999 ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης του Θοδωρή Δρίτσα «Λιμάνι της Αγωνίας».

    Το όνομά του είχε ακουστεί για τον Δήμο Αθηναίων, ωστόσο ο ίδιος είχε απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος καθήκοντα στην εταιρεία Ανάπλαση ΑΕ. Η υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πειραιά «κλείδωσε» το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

    Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Μπελαβίλας έκανε γνωστή την υποψηφιότητά του με ανάρτησή του στο Facebook, αφού προηγήθηκαν πυκνές επαφές του με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη. Η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του λίγο αργότερα.

    Η Θεσσαλονίκη

    Το παζλ των υποψηφιοτήτων ου ΣΥΡΙΖΑ στις τρεις μεγάλες πόλεις φαίνεται ότι συμπληρώνει και η Κατερίνα Νοτοπούλου στην Θεσσαλονίκη, η οποία αφήνει -όπως όλα δείχνουν- τον θώκο της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης και διεκδικεί τη δημαρχία της πόλης μετα την απόσυρση του Γιάννη Μπουτάρη.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί ότι η κ. Νοτοπούλου θα αποτελέσει το αντίπαλον δέος απέναντι στην δημοφιλή Εύα Καϊλή, στην οποία φαίνεται να καταλήγει το ΚΙΝΑΛ, πάλι μετά την απόσυρση του Γιάννη Μπουτάρη.

    Η Κ. Νοτοπούλου εμφανίζει μια ανοδική πορεία στην ιεραρχία του κόμματος τα τελευταία χρόνια. Από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την κίνηση των «53», ανέλαβε τη διεύθυνση του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ στον τελευταίο ανασχηματισμό ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

    Εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το έργο της κ. Νοτοπούλου θα είναι πιο εύκολο, από την στιγμή που Γιάννης Μπουτάρης δεν υπάρχει, ενώ η «γαλάζια» παράταξη μοιάζει μπερδεμένη λόγω «αντάρτικων».

    Τι γίνεται στην πρωτεύουσα

    Ωστόσο, μεγάλο πονοκέφαλο εξακολουθεί να προκαλεί ο Δήμος Αθηναίων, για τον οποίο η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να καταλήξει σε μια υποψηφιότητα, παρ’ όλο που σιγά-σιγά φεύγει και ο Νοέμβριος.

    Τα σενάρια διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο και τα ονόματα που ακούγονται «καίγονται» από νωρίς. Η δυστοκία φέρνει γκρίνια για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση του ονόματος, ο χρόνος περνά και η οποία υποψηφιότητα τελικά προκριθεί θα είναι δύσκολο -και χρονικά- να αναμετρηθεί με το ισχυρό χαρτί που ακούει στο όνομα Κώστας Μπακογιάννης.

    Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν να υπάρξει κάποια λύση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το επόμενο Σαββατοκύριακο με αντικείμενο τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Πειραιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυστοκία στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μπουτάρης: Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, δύο θητείες είναι αρκετές



    ΣΧΟΛΙΑ