• Top Stories

    Αυτά είναι τα καλύτερα αμοιβόμενα προγράμματα MBA στον κόσμο!


    Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα καλύτερα αμοιβόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) είναι από αμερικανικά πανεπιστήμια. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ο βαθμός κυριαρχίας των αμερικανικών πανεπιστημίων στις αντίστοιχες λίστες, επισημαίνει το Bloomberg.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας για τις 20 σχολές διοίκησης επιχειρήσεων που εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές απολαβές για τους αποφοίτους τους, οι 11 πρώτες είναι όλες αμερικανικές. Σύμφωνα με έρευνα του Emolument.com, που συγκεντρώνει στοιχεία για τις αμοιβές των εργαζομένων, στην πρώτη θέση έρχεται το MBA της σχολής Sloan School of Management του MIT, οι απόφοιτοι της οποίας παίρνουν μέσο μισθό και μπόνους της τάξης των 286.000 δολαρίων. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση έρχονται τα αντίστοιχα προγράμματα του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

    Η ευρωπαϊκή σχολή με την καλύτερη κατάταξη είναι η σχολή INSEAD στο Φοντεμπλό της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται στη 12η θέση της κατάταξης, με τις μέσες απολαβές των αποφοίτων της να διαμορφώνονται στο επίπεδο των 185.000 δολαρίων. Στην 13η θέση βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του St. Gallen στην Ελβετία, ενώ η σχολή Judge του Πανεπιστημίου Cambridge έχει την καλύτερη επίδοση στη Βρετανία, καταλαμβάνοντας την 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξης.

    Σημειώνεται ότι καμία σχολή στην πρώτη 20άδα δεν βρίσκεται στην Ασία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η McLaren γυρίζει την πλάτη στη Formula E

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Adidas: Τα «ρετρό» sneakers και το δυναμικό comeback



    ΣΧΟΛΙΑ