• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ηλίας Ψινάκης: Πάνω απ’ όλα το look και η μόστρα – Κάνει τσίρκο και σόου πάνω στα πτώματα


    Είναι ένας γοητευτικός, καλομεγαλωμένος, έξυπνος και κυρίως χορτασμένος από λεφτά, καλή ζωή, πάρτι και γνωριμίες, άνθρωπος. Ίσως για αυτό ο Ηλίας Ψινάκης διακρίθηκε ως δήμαρχος Μαραθώνα, με το 60% των ψήφων των πολιτών του ιστορικού δήμου. Και ακόμα γιατί δεν ήταν επαγγελματίας πολιτικός. Άρα δεν ήταν μαθημένος σε κόλπα, τερτίπια, κοινοτοπίες πολιτικάντικες. Μετά την οδύνη, τον σπαραγμό, την ανεπούλωτη εγκληματική πληγή των εθνικών μας σπλάχνων, ο Ηλίας Ψινάκης έχει γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος τουλάχιστον των social media και αντικείμενο χλευαστικών σχολίων, ειδικά μετά την αποκάλυψη πως ενώ στις κάμερες έλεγε ότι «ευτυχώς» που κάηκε το σπίτι του, ενώ η μαμά του ήταν μέσα στην κουζίνα, η φαραωνική βίλα του στο Νέο Βουτζα, στέκει άθικτη με καψαλισμένα ελαφρώς τα δέντρα της αυλής. Ακόμη κατηγορήθηκε για απουσία τις πρώτες πολύτιμες ώρες, πως αντιμετώπισε τα μέσα μετά από ώρες που έκαιγαν οι φωτιές περιουσίες, ζωές, ανθρώπους, φορώντας μαύρα γυαλιά σαν ροκ σταρ σε γκραντε εμφάνιση, ενώ ο απάνθρωπος πόνος έσφυζε γύρω του σαν ρευστοποιημένος, γεμάτος καπνιά και μυρωδιά καμένου, αέρας.

    Πάρτι, χιούμορ, κάμερες και φωτιές

    Ήταν μόλις 20 Ιουλίου, λίγες ώρες πριν τις δραματικές στιγμές, όπου ο Ηλίας Ψινάκης έκανε το καθιερωμένο πάρτι του, στο γνωστό Νammos στη Μύκονο, ζητώντας από τους καλεσμένους του «να τα σπάσουμε μαζί αλά Ελληνικά…!!!»!

    View this post on Instagram

    ?Zorba???

    A post shared by Ηλίας Ψινάκης (@iliaspsinakis) on

    Σε λίγο, επίσης καθιερωμένα, θα έσπαγαν φωτιές, αλλά αυτές θα έκαιγαν ζωές και θα πυράκτωναν ανεξίτηλα και για πάντα ψυχές. Ο κύριος δήμαρχος, φυσικά και δεν γιόρτασε την ονομαστική του εορτή σε κάνα ταπεινότερο μέρος στο Μαραθώνα, αλλά στην Μύκονο του μπότοξ, του σινιέ και της πορσελάνης στα δόντια, των πλαστικών επεμβάσεων και όλου εκείνου του ακριβώς αλά Ελληνικά post kitsch, που σπάει πιάτα, χορεύει μπουζουκό ραπ αμανάδες καψούρας σα θορύβους και κουνάει ελληνικά σημαιάκια, τάχα μου, σε ένδειξη πατριωτισμού σαλονάτου. Με βαθύ μαύρισμα, όπως οφείλει στον εαυτό του κάθε κοσμοπολίτης, ντυμένος στα λευκά, για πιο νησιώτικο στυλ ο δήμαρχος Μαραθώνα τραγουδούσε «αυτό το βράδυ θα ‘ναι δικό μας», ενώ φίλοι του έσπαγαν τα πιάτα στα πόδια του. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα ανέβασε μια φωτογραφία στο instagram γράφοντας: «Μερικά από τα αγαπημένα μου δημαρχόπουλα από την Μύκονο, Άνδρο, Κρήτη και την παλιά καλή μου φίλη Βίκυ Λέανδρος που δείξαμε στους ξένους διπλωμάτες και καλεσμένους μας πως γλεντάμε στην Ελλάδα».

    Σε λίγες μέρες θα τους δείχναμε σε παγκόσμιο επίπεδο και πως καιγόμαστε, παρουσιάζοντας μια εικόνα πως το Μάτι δεν είχε χιλιοπληρωμένα και νομιμοποιημένα αυθαίρετα, αλλά πως ήταν κάτι σα τις βραζιλιάνικες φαβέλες με δικούς νόμους, τάχα και συνήθειες! Εκεί, όμως στο κομψό, όλο κέφι, πολυτελές πάρτι και –αλίμονο!- ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Βέρτης, η Βίκυ Λέανδρος, η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Μαρίνα Βερνίκου, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Ασπασία Λεβέντη, η κόρη του προέδρου της Κύπρου Έλσα Αναστασιάδη. Παρευρέθηκαν επίσης οι δήμαρχοι της Αμφικτιονίας, οι πρέσβεις της Γεωργίας και της Αυστρίας, εφοπλιστές, Κινέζοι επενδυτές, ενώ υπουργός και τραπεζίτες από το Μεξικό του έκαναν έκπληξη με μια μεξικάνικη ορχήστρα. Αναμενόμενος ο κοσμοπολιτισμός και η άνεση του κυρίου δήμαρχου σε διεθνές επίπεδο και δικαίωμα του, άλλωστε, ως μπον βιβέρ, να γιορτάζει πλούσια, σε ένα σύμπαν παράλληλο απ αυτό της Ελλάδας. Το χιούμορ του, ο αυτοσαρκασμός, η συμπεριφορά εκτός κανόνων αλλά με ευγένεια πάντα, ήταν άλλωστε αυτά που τον είχαν κάνει αγαπητό και του χάρισαν το 60 τοις εκατό των ψήφων των δημοτών του Μαραθώνα. Μόνο που πια δεν έχει πλάκα! Ειδικά όταν οι καλεσμένοι απαντούν στο e-mail του δημάρχου [email protected] για το αν θα παραβρεθούν στην πλούσια γιορτή, με τα μικρά ελληνικά σημαιάκια του πατριωτισμού σε σμίκρυνση. Έχουν σοβαρέψει τα πράγματα για ολίγον από χαβαλέ και σαμπανιζέ αστειάκια μεταξύ αδιάφορων σκιωδών σελέμπριτι. Δεν γελάσαμε καν στα κοινότοπα, προβλέψιμα, πληκτικά βραβεία Mad όταν κλήθηκε να παρουσιάσει ένα βραβείο και βρέθηκε να χαστουκίζει καλεσμένο, με στόχο του να αποθεωθεί απ το πλήθος των συνοικιακών αστέρων και των παρατρεχάμενων τους, που ακόμα και αυτοί πάγωσαν μη ξέροντας πώς να φερθούν!

    Ένα life style που δεν έχει πια πλάκα, όσα «είσαι θεά» και αν ακουστούν

    Το περασμένο καλοκαίρι η Πάρνηθα λαμπάδιαζε και καιγόταν για τρεις μέρες κάθε τι όμορφο και απαραίτητο για τη ζωή. Πάλι απειλούταν ο μεγάλος δήμος του Μαραθώνα και πάλι περιουσίες και άνθρωποι κινδύνευαν. Πάλι στο ίδιο έργο, πρωταγωνιστές όσοι πάσχιζαν να ξεφύγουν και να σώσουν οικογένειες και ζώα απ την φωτιά. Ο κύριος δήμαρχος είχε εμφανιστεί με καθυστέρηση, γιατί φυσικά ήταν Αύγουστος και βρίσκονταν για διακοπές στο κοσμοπολίτικο στέκι, τα Κουφονήσια.

    «Το έμαθα σήμερα το πρωί ενώ ήμουν σ’ ένα ερημονήσι» είχε πει στις κάμαρες, χτυπώντας ξύλο που δεν είχε επεκταθεί η φωτιά στο δήμο του και συνέχισε δραματικά, τονίζοντας πως «μόλις το άκουσα πήρα ένα ελικόπτερο, τσακίστηκα και ήρθα. Ήρθα με ελικόπτερο σφαίρα, ήμουν σε ένα νησί που δεν είχε ούτε αεροδρόμιο, ούτε πλοίο, ούτε τίποτα και ήρθα να δω». Χαρακτήρισε ακόμα «ωραίο τυπάκι» τον υπεύθυνο της πυροσβεστικής και περιέγραψε πώς τον έσωσε ένας πυροσβέστης –γιατί φυσικά και κινδύνεψε!- λέγοντας «πέταξε τον γέροντα πιο κει και γλίτωσε το ολοκαύτωμα».

    «… Δυστυχώς ακόμα οι κάτοικοι του Μαραθώνα δεν τον έχουν πάρει με τις πέτρες…»

    Και φτάνουμε σ’ αυτή τη μαύρη Δευτέρα του Ιουλίου του 2018, όπου άνθρωποι τρέχουν σε μια σωτήρια εμποδισμένη, να γλιτώσουν από επιθετικές, αδηφάγες φλόγες, που πτώματα επιπλέουν στη θάλασσα, έφηβες ρίχνονται στους γκρεμούς με τα φουστανάκια τους να καίγονται, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι απανθρακώνονται, άλλοι αγνοούνται, κάποιοι βρίσκονται στο πέλαγος βαθιά, χαμένοι με κάθε σημασία της έννοιας, άλλοι πεθαίνουν αγκαλιά! Θρήνος, οδύνη, χαλασμός, σπαραγμός! Που είναι ο δήμαρχος; Θα απαντήσει πως απέφυγε να μιλήσει το προηγούμενο διάστημα γιατί δεν ήθελε να μιλήσει με τόσα θύματα και πως ήταν στο Δήμο και συντόνιζε τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο. Για την ανυπαρξία νερού στους κρουνούς ο κύριος Ψινάκης, θα πει ότι αυτό «ήταν αποτέλεσμα της διακοπής ρεύματος που έγινε στη ΔΕΗ, γιατί το νερό έρχεται μέσω αντλιών που δουλεύουν με ρεύμα».

    Για την εκκένωση λέει «απαγορεύεται να κάνουμε κάτι εμείς, γιατί τέτοιες ώρες αναλαμβάνει το τάδε… των έκτακτων αναγκών» συμπληρώνει, χωρίς να ξέρει καν το όνομα του φορέα! Ο κύριος δήμαρχος εμφανίζεται καθυστερημένα, είναι αλήθεια, στις κάμερες νύχτα, μετά τα μεσάνυχτα, με την παροιμιώδη άνεση του και το χιούμορ του. Για την περίσταση, φορεί χιονάτα λευκό, ατσαλάκωτο πουκάμισο με λυμένη, όμως, τη γραβάτα και σηκωμένα μανίκια σαν σε editorial μόδας. Σα να γυρίζει ταινία δράσης στο Χόλιγουντ ή διαφημιστικό για άρωμα. Φορεί μέσα στο πίσσα σκοτάδι και μαύρα γυαλιά!

    Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καραμίτζας σημειώνει στο facebook του: «Και δυστυχώς ακόμα οι κάτοικοι του Μαραθώνα δεν τον έχουν πάρει με τις πέτρες ο υπέρτατος Καραγκιόζης δήμαρχος Μαραθώνα ο κύριος Ηλίας Ψινάκης, που κατά τα άλλα είναι πάντα λαλίστατος και επειδή όσοι ξέρουν από αυτή τη δουλειά ξέρουν πώς αντιμετωπίζει τα μέσα ενημέρωσης για ακόμα μία φορά συνεννοήθηκε με τον δημοσιογράφο, την ώρα που θα ήταν σε ζωντανή σύνδεση να σκάσει με το αυτοκίνητο του, εντελώς τυχαία! Και θέλει να μας πείσει, το ρεντίκολο της κοινωνίας, ότι οδηγεί στο απόλυτο σκοτάδι με τα γυαλιά ηλίου! Κατά τύχη όλα αυτά! Και ότι αυτός ο άνθρωπος νοιάζεται τώρα για τις ψυχές που χάθηκαν για τους αγνοούμενους και τους χιλιάδες ανθρώπους που θα μείνουν στο δρόμο γιατί κάηκαν τα σπίτια τους. Και επειδή ξέρουμε πολύ καλά από management και διαχείριση εικόνας, ο κύριος Ψινάκης και πάλι όπως και πέρυσι εμφανίστηκε δυο-τρεις μέρες μετά τη μεγάλη καταστροφή, όπου η οργή πια είχε στοχοποιήσει συγκεκριμένα πρόσωπα και βγήκε και πάλι μέσα στη νύχτα να μας πει ότι και εκείνος είναι άυπνος και για αυτό προφανώς φοράει και τα γυαλιά ηλίου στη μία τα μεσάνυχτα. Δυστυχώς για όλους αυτούς τους γελοίους ακόμα δεν υπάρχει νόμος να τους μαζέψει εισαγγελέας»


    Ψέματα στα μούτρα μας

    Με αυτό το υπέρκομψο dress code της φωτιάς και των καταστροφών, λοιπόν, ο Ηλίας Ψινάκης, κοιτά μέσα απ τα μαύρα του γυαλιά τις κάμερες και δηλώσει ότι κάηκε… το σπίτι του! «Ευτυχώς! γιατί θα έλεγαν ότι έβαλα εγώ τη φωτιά!» αυτοσαρκάζεται! «Είμαστε σε επαφή με την περιφέρεια, το υπουργείο προστασίας του πολίτη, την πυροσβεστική… Είμαι σε τραγική κατάσταση. Εδώ πέρα, ακόμα βρίσκουμε πτώματα οπότε δεν έχω να πω τίποτα. Να σεβαστούμε τους νεκρούς. Όλα τα άλλα φτιάχνονται. Θα τα φτιάξουμε». Ω! Μα, είναι και αυτός στον ίδιο παρανομαστή με όσους θρηνούν λοιπόν! Άνθρωπος σαν όλους τους άλλους! Μπορεί να μη ήταν εκεί τις πρώτες, κρίσιμες ώρες της φωτιάς, να μην έκανε κάτι, αλλά πάει, κάηκε το ωραίο του σπίτι στο Νέο Βουτζά! Και είναι ψύχραιμος! Και γελάει! Και φτιάχνει συνεχώς τα κατάμαυρα μαλλιά του! Αλλά μπορεί να είναι και απ το σοκ, ναι; ΟΧΙ! Ψεύδεται μπροστά σε όλη την Ελλάδα. Λίγες μόλις ώρες αργότερα, τα μέσα θα ανακαλύψουν και θα αποκαλύψουν την αλήθεια…

    «Κάνει τσίρκο και σόου πάνω στα πτώματα»

    «Κάηκε το σπίτι μου, ευτυχώς… Όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια, φανταστείτε να μην καιγόταν το δικό μου», δήλωνε στις κάμαρες ο κύριος Ψινάκης, «στραβά πήγε μόνο ότι η φωτιά έπιασε με 8 μποφόρ. Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς». Οι εικόνες, φωτογραφίες και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αποκαλύπτουν πως έχουν καεί φοίνικες και άλλα δέντρα έξω από το σπίτι του Ηλία Ψινάκη και κάποιες τέντες του σπιτιού, αλλά το οίκημα στέκει πάντα ηγεμονικό, τεράστιο, άψογα περιποιημένο και κατοικήσιμο στη θέση του!

    Ήδη, οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν ανθρώπους και περιουσίες να χάνονται στις φλόγες και ανήκουν στο Δήμο Μαραθώνα, έψαχναν από την Δευτέρα το απόγευμα τον δήμαρχο κ. Ηλία Ψινάκη ο οποίος ήταν άφαντος. Μάλιστα ο κ. Ψινάκης για να αποφύγει, ίσως, την κατακραυγή των κατοίκων δεν εμφανίστηκε ούτε στα έκτακτα δημοτικά συμβούλια. Στις 11 στην έκτακτη σύσκεψη της ΚΕΔΕ στη Ραφήνα για την άμεση αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης στην Ανατολική Αττική, ο Δήμος Μαραθώνα εκπροσωπήθηκε από τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Σπύρο Λιβαθινό, που, άυπνος, έδινε μάχη με την φωτιά μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές της περιοχής. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος με τη Δημοτική Αρχή. «Γιατί δεν έγινε εκκένωση και κάηκε η μητέρα μου στο σπίτι της;» ρωτάει ένα πολίτης που με μια ιστορία πόνου να πλημμυρίζει δάκρυα και οργή για την μάνα του που κάηκε, «θέλω αλήθειες για να της πω το καλό ταξίδι…». Φωνές! «Που είναι ο Ψινάκης; Κάνει τσίρκο και σόου πάνω στα πτώματα. Εμείς τον στηρίξαμε!».

    «ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!»

    «… Όσοι ζήσαμε όλη αυτή την τραγωδία και καταφέραμε να βγούμε ζωντανοί αισθανόμαστε ευγνώμονες στο Θεό που μας βοήθησε. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η ανοργανωσιά και η μη σοβαρή αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων από αυτούς που μας διοικούν. Χάθηκαν τόσες ψυχές με τον χειρότερο τρόπο. Σήμερα το απόγευμα μας καλέσανε σε συμβούλιο στον Μαραθώνα και ο «ΚΥΡΙΟΣ» Ψινάκης (που πραγματικά απορώ πώς τον ψήφισε ο κόσμος για δήμαρχο, έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν μάνατζερ καλλιτεχνών) δεν παρουσιάστηκε ΠΟΤΕ ενώπιον όλων εμάς που πήγαμε για να δούμε τι θα γίνει με τον τόπο μας και να πάρουμε κάποιες απαντήσεις. Ο δήμαρχος λοιπόν αυτό που έκανε ήταν να μας κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας όλους εμάς που τρέχαμε να σώσουμε κάτι από τα σπίτια μας και να σωθούμε και να μην καούμε σαν τα ποντίκια ότι κάηκε το σπίτι του που αυτό φυσικά ήταν ψέματα γιατί μια χαρά ήταν τελικά αντί να πάρει τις ευθύνες του και να δώσει κάποιες εξηγήσεις στο συμβούλιο δεν εμφανίστηκε ποτέ… ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!». Ξεχειλίζει η οργή της Βέρας Μπουφη, που είδε το σπίτι της και σπίτι της μάνας της Νίκης Βίσση να καίγεται σε λίγα λεπτά της ώρας, κάνοντας στάχτη έκτος από περιουσία, αναμνήσεις, παιδικά χρονιά, αγώνα γονιών!

    «… Repondez s` il vous plait Monsieur Psinakis, Maire du Marathon…»

    Μπορεί ο κύριος Ψινάκης να ξαναψηφιστεί απ αυτόν τον δήμο ή άλλον, κάπου στη χώρα. Μπορεί να τον απολαύσουμε ξανά να «αυτοκράζεται» και να πρωταγωνιστεί σε επιτροπές ταλέντων στην μικρή οθόνη. Μπορεί και να ξεχαστούν όλα και πάλι να βρίσκουμε χαριτωμένο τον τρόπο και το πόσο ωραία τα λέει! Μπορεί και να αποσυρθεί μεγαλόπρεπα και να συνεχίσει τα πάρτι στο ΝΑΜΜΟΣ ή όπου αλλού επιθυμεί και να αφήσει τα δημαρχιλίκια που δεν του πήγαν κατά μέρους! Δε μπορεί όμως, να κάνει να πάψουν να μας στοιχειώνουν όλους, τα καμένα παράλια του Μαραθώνα που θα αχνίζουν για πάντα… Επιμύθιο λοιπόν; Τα λόγια που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο face book o δημοσιογράφος Ανδρέας Τσιλογιάννης, από το Ηράκλειο της Κρήτης. «… 25 Ιουλίου στις 4:01 μ.μ. Ο Ηλίας Ψινάκης ακούει μόνο από το ένα αυτί !!! Ο δήμαρχος Μαραθώνα εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας συμμετάσχει σε κυβερνητική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ανατολική Αττική, ζητάει από τους δημοσιογράφους να του απευθύνουν μια – μια τις ερωτήσεις. Ακούει όπως αναφέρει μόνο από το ένα αυτί !!! Ενδεχομένως βρίσκεται ακόμα στο πάρτι της Παρασκευής που παρέθεσε σε άλλους δημάρχους για την γιορτή του στο Nammos. Επαναλαμβάνει συνεχώς πως έχει καεί και το σπίτι του… PS) Repondez s` il vous plait Monsieur Psinakis, Maire du Marathon !!!! Για το πάρτυ της Μυκόνου θα τα πούμε μετά το πένθος… Εύχομαι όσοι πήγατε να έχετε συνέλθει απότομα από τα όσα εκεί ήπιατε…»…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tι αναρτούσε ο Ηλίας Ψινάκης στο instagram ενώ τον έψαχνε ο κόσμος στον Μαραθώνα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα απίστευτη καταγγελία για τον Ηλία Ψινάκη: «Τον ρώτησα αν είχε σχέδιο και μου είπε…» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οργή και «κράξιμο» στο twitter για τον Ηλία Ψινάκη από εξαγριωμένους πολίτες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tι αναρτούσε ο Ηλίας Ψινάκης στο instagram ενώ τον έψαχνε ο κόσμος στον Μαραθώνα (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ