• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τσουνάμι ρευστοποιήσεων στις τράπεζες ελέω Brexit


    Ρευστοποιήσεων συνέχεια σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το δείκτη των τραπεζών να σημειώνει βουτιά άνω του 5% και το γενικό δείκτη να δίνει μάχη για τη διατήρηση των 600 μονάδων. Η εγχώρια αγορά παραμένει δέσμια των διεθνών χρηματιστηρίων που κινούνται και σήμερα πτωτικά εν όψει του βρετανικού δημοψηφίσματος και της ανησυχίας για το αποτέλεσμα της.

    Το ΧΑ κατέγραψε αξιόλογα κέρδη του προηγούμενο διάστημα και η διόρθωση ήταν αναμενόμενη αλλά όχι με αυτούς του βίαιους ρυθμούς των τελευταίων δύο συνεδριάσεων. Ο γενικός δείκτης βρέθηκε νωρίτερα στο χαμηλό ημέρας των 595,34 μονάδων, ωστόσο, επέστρεψε πάνω από τις 600 μονάδες, και αυτή την ώρα δοκιμάζει εκ νέου τις αντοχές του. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 49 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια ώρα στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις έχουν εκτοξευτεί. Στα 10ετή ελληνικά ομόλογα η απόδοση ξεπέρασε το 8%, ενώ ένα μήνα πριν είχαν υποχωρήσεις κάτω από το 7%.

    Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται και στη σημερινή συνεδρίαση ο κλάδος των τραπεζών. Η Εθνική σημειώνει πτώση 6,80%, η Alpha Bank υποχωρεί κατά 4,63%, η Πειραιώς χάνει ποσοστό 8,30% και η Eurobank καταγράφει απώλειες 5,06%.

    Σημαντική υποχώρηση σημειώνουν και οι υπόλοιποι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί κατά 2,30%, ο ΟΤΕ σημειώνει πτώση 2,84%, η ΔΕΗ ακολουθεί με σημαντικές απώλειες άνω του 4%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/aites-tis-stratigikes-tha-akolouthisoun-trapezes-gia-na-diatirisoun-tin-kerdoforia-tous/52764



    ΣΧΟΛΙΑ