• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους: Κλειδώθηκαν στο σπίτι και γλίτωσαν από τη φωτιά (video)

    • NewsRoom


    Άλλη μια δραματική ιστορία των ανθρώπων που επλήγησαν από τις φωτιές που συγκλόνισαν την Ελλάδα, έρχεται στο φως. Η συγκεκριμένη ιστορία, όμως, έχει ευτυχώς αίσιο τέλος. Ο Θόδωρος Χριστόπουλος και η οικογένειά του στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, παίρνοντας ένα ρίσκο και του βγήκε σε καλό.

    Το σπίτι της εν λόγω οικογένειας βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, ωστόσο υπάρχει γκρεμός και έτσι η πρόσβαση δεν είναι άμεση. Επομένως, δεν μπορούσαν να φύγουν προς τη θάλασσα και αποφάσισαν να κλειδωθούν μέσα στο σπίτι τους, σφραγίζοντας τα παράθυρα και τις πόρτες και περιμένοντας να περάσει η φωτιά. Ευτυχώς τα κατάφεραν.

    Ο Θόδωρος Χριστόπουλος, ο οποίος ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην περιοχή που υπήρξε πυρήνας της τραγωδίας, στο Μάτι, με μία μόνο φράση απέδωσε όλα όσα έζησε στην πύρινη κόλαση: «Τα είδα όλα και δεν πρόλαβα να δω τίποτα. Είδα όλη αυτήν την καταστροφή σαν μια κινηματογραφική ταινία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    |Συνεχίζοντας, ανέφερε τα εξής δραματικά λόγια: «Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Ένα χάος. Δεν μπορώ να τα βάλω σε σειρά τα πράγματα. Έχω υποστεί κάποιες ζημιές. Έχει καεί το κάτω μέρος του σπιτιού σε μικρό ποσοστό και τρία αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν προεκτάθηκε η ζημιά. Δεν έχουμε ρεύμα. Πριν ακόμα φτάσει η φωτιά δεν είχαμε ρεύμα». Η οικογένειά του σώθηκε, ωστόσο, αναζητά ένα δικό του πρόσωπο: «Ψάχνω μια γνωστή και φίλη η οποία αγνοείται».

    «Όταν είδαμε τη φωτιά κοιτάζαμε τι θα κάνουμε και είχαμε την ελπίδα ότι θα σταματήσει η φωτιά και δεν θα φθάσει εδώ, όπως είχε γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν και άλλα καλοκαίρια που την σταμάτησαν τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα. Αυτήν την φορά δεν μπόρεσαν… Η ταχύτητα του αέρα ήταν τρομερή. Εμείς κλειστήκαμε μέσα στο σπίτι και γλιτώσαμε. Σφραγίσαμε τα παράθυρα και γλιτώσαμε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αν βγαίναμε έξω λόγω της θερμοκρασίας και την ταχύτητα του αέρα θα καιγόμασταν. Εχουμε πρόσβαση και στη θάλασσα αλλά είναι ψηλά δεν μπορούσαμε να πηδήξουμε, είναι 5 μέτρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναπάντητα ερωτήματα για την τύχη των 9χρονων δίδυμων κοριτσιών – Τι λέει ο καπετάνιος που τα διέσωσε (pic+video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές – Έφτασαν τους 79, δεκάδες οι αγνοούμενοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το δράμα του πατέρα που αναζητά τις δίδυμες κόρες του – Η σπαρακτική έκκληση για βοήθεια (video)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλη μία δραματική ιστορία: Νιόπαντρο ζευγάρι χωρίστηκε στις φλόγες – Αγνοείται ο άντρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστική ιστορία ζευγαριού στο Μάτι: «Επέλεξε» να πεθάνει πλάι στον σύζυγό της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βρέθηκε μια γυναίκα που αγνοείτο στο Μάτι: Η ηλικιωμένη με τα γυαλιά ηλίου



    ΣΧΟΛΙΑ