• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Θέλετε να αποκτήσετε σπίτι και γη αξίας £122,000; Δείτε σε ποιο νησί πρέπει να πάτε


    Η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει ζορίσει όχι μόνο ανθρώπους, αλλά και ολόκληρες πόλεις και χώρες. Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις, όπου πολλά μέρη ανά τον κόσμο προσφέρουν γη και ύδωρ, προκειμένου να προσελκύσουν νέους κατοίκους.

    Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η μικροσκοπική πόλη της Νέας Ζηλανδίας, η οποία φαίνεται πως έχει ένα μοναδικό πρόβλημα. Έχει πάρα πολλές δουλειές, πολλά οικονομικά σπίτια και λίγους ανθρώπους. Οι 800 μόλις κάτοικοι της μαγευτικής Kaitangata βρήκαν έναν τρόπο, που ευελπιστούν πως θα προσελκύσει νέους κατοίκους στην πόλη τους.

    Το σύστημα που σκέφτηκαν, περιλαμβάνει την προσφορά ενός σπιτιού και ενός μέρους γης στην αγροτική κοινότητα για το (ελκυστικό;) ποσό των £122,000, με την ελπίδα ότι όσοι ζουν στις μεγάλες πόλεις θα δελεαστούν και θα μεταφέρουν τη ζωή τους εκεί.

    Ο Bryan Cadogan, δήμαρχος της περιοχής Clutha, που περιλαμβάνει την πόλη Kaitangata, τονίζει πως υπάρχουν περισσότερες από 1.000 κενές θέσεις εργασίας και οι τοπικοί κάτοικοι δεν είναι αρκετοί, ώστε να καλυφθούν. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Όταν ήμουν άνεργος και έπρεπε να ταΐσω την οικογένειά μου, η Clutha μου έδωσε μια ευκαιρία και τώρα θέλουμε να δώσουμε τέτοιες ευκαιρίες και σε άλλες οικογένειες, που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η ανεργία των νέων είναι 2. Όχι το 2%, αλλά τους 2 ανθρώπους.” 

    Ο γαλακτοπαραγωγός Evan Dick είναι τρίτης γενιάς κάτοικος στην Kaitangata. Προσφέρει σπίτι, γη και έχει δίπλα του νομικούς και οικονομικούς συμβούλους και την κοινότητα, προκειμένου να διευκολύνει όσους ενδιαφέρονται να μετακομίσουν εκεί. Ο ίδιος επισημαίνει πως: “Είμαστε μια παλιομοδίτικη κοινωνία, δεν κλειδώνουμε τα σπίτια μας, αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν στους δρόμους ελεύθερα. Αλλά δεν έχουμε κόσμο. Θέλουμε να επανέλθει ο παλμός της πόλης. Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά.” 

    Παρακάτω υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίες της πόλης Kaitangata, που μπορεί και να σας πείσουν να μετακομίσετε εκεί.

    Kaitangata 1 Kaitangata 2 KaitangataKaitangata 3Kaitangata 4

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/tromaktiko-alles-3-eteries-tis-marinopoulos-sto-arthro-99-sta-18-dis-ta-chrei/57326

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/santra-marina-ke-ioanna-marinopoulou-zoi-ton-ginekon-tis-megalis-dinastias/57255



    ΣΧΟΛΙΑ