• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πώς θα λειτουργήσουν εμπορικά και σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή

    εκπτωσεις


    Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας προτείνει ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

    Συστήνει επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

    – Υποχρεωτική αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή παλαιάς και νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

    – Αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

    – Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Να σημειωθεί επίσης ότι δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σούπερ μάρκετ, καθώς κάποιες αλυσίδες τηρούν παραδοσιακά αρνητική στάση στο άνοιγμα της Κυριακής, ενώ άλλες επιλέγουν να ανοίξουν μόνο μεγάλα και κεντρικά καταστήματά τους και όχι τα τοπικά και πιο μικρά.

    Απεργία και συγκεντρώσεις

    Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), προκήρυξε πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, για σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, ενάντια στη συνεχιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια» καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στην Καπνικαρέα (Ερμού), ενώ το ΠΑΜΕ και ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Αθήνας διοργανώνουν συγκεντρώσεις σε πέντε περιοχές της Αττικής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρωταθλητής του NBA «τα έσπασε» στον Κωνσταντίνο Αργυρό (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπ για Βασίλισσα Ελισάβετ: «Απίστευτη γυναίκα, πολύ όμορφη»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αίθριος ο καιρός σήμερα Κυριακή – Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος



    ΣΧΟΛΙΑ