• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ποιος ήταν ο «εφτάψυχος» Καράφλας που γαζώθηκε στο Π. Φάληρο


    «Καράφλας», «Νταίζη» ή «Σαμπρέλας»: Πολλά προσωνύμια, αλλά ένα πρόσωπο.

    Ο «Καράφλας» είχε ανοίξει πόλεμο με ηγετικά μέλη της Greek Mafia, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε βάρος του ανοιχτά «συμβόλαια θανάτου», ενώ στις 5 Ιανουαρίου 2017 είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014.

    Ο «Καράφλας» από το 2008 βρισκόταν σε αιματηρή διαμάχη με τους έγκλειστους πρωταγωνιστές της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

    Ο “εφτάψυχος” Καράφλας και το συμβόλαιο θανάτου

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Τύπος της εποχής, το αιματηρό περιστατικό, στις φυλακές Κορυδαλλού, που δεν είχε θανατηφόρο αποτέλεσμα, εξελίχθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου των κρατουμένων. Δράστες ήταν δύο έγκλειστοι υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί, όπως προαναφέρεται, ως συνεργοί του δράστη του αιματοκυλίσματος σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014.

    Μάλιστα, ένας από αυτούς, 35 χρόνων, είχε συλληφθεί στις 31 Αυγούστου 2016 στο συνοριακό σταθμό του παραθεριστικού κέντρου Gueshevo της Βουλγαρίας και είχε εκδοθεί στη χώρα μας. Σε βάρος του εκκρεμούσε και άλλο ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας 63χρονου δικηγόρου στις 3 Νοεμβρίου 2014 στην Πεντέλη, για την οποία υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του, καθώς ο νομικός εκπροσωπούσε τον ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) σε υπόθεση κακουργηματικής απάτης από εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.

    Μανώλης Καραγιάννης. Ο νονός της νύχτας με το παρατσούκλι Φαλάκρας που σκοτώθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

    Επισκεπτήριο «εκτέλεσης»

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, οι δύο δράστες, με αυτοσχέδιο μαχαίρι, επιτέθηκαν εναντίον του 43χρονου, τότε, κρατούμενου, τραυματίζοντάς τον στο λαιμό και το μπράτσο. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των φυλακών, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλεύτηκε φρουρούμενος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Καράφλας» είχε βρεθεί και άλλες φορές στο στόχαστρο ανθρώπων που ήθελαν να τον εξοντώσουν, κατά τη διάρκεια αδειών του από τις φυλακές, αλλά και με δηλητηριασμένο φαγητό μέσα σε αυτές.

    Ο «Καράφλας» είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές από το 2000, για εκβιάσεις, εκρήξεις και άλλα αδικήματα, ενώ είχε βρεθεί έγκλειστος και στις φυλακές Λάρισας εξαιτίας αυτής της δολοφονικής αντιδικίας με άλλους πρωταγωνιστές της ελληνικής μαφίας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εκφράσει από τότε την ανησυχία πως το συγκεκριμένο περιστατικό θα αποτελούσε την αρχή ενός κύκλου αίματος ανάμεσα σε ομάδες που επιχειρούσαν να ξεκαθαρίσουν δολοφονικά τις διαφορές τους.

    Το «συμβόλαιο θανάτου» των 50.000 ευρώ

    Εις βάρος του 43χρονου, στο παρελθόν, εκκρεμούσε… συμβόλαιο θανάτου 50.000 ευρώ, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει ένας 35χρονος «ενοικιαζόμενος» εκτελεστής από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί το 2014, όταν παρείχε καταφύγιο σε έναν από τους καταζητούμενους του αιματοκυλίσματος στο Μικρολίμανο, στο σπίτι του στα Σεπόλια.

    Ο «Καράφλας», από το 2008, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρισκόταν σε αιματηρή διαμάχη με τους έγκλειστους πρωταγωνιστές της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και του αρχηγού της ομάδας του Χαϊδαρίου, με αφορμή τις «επεκτατικές» τάσεις της δικής του ομάδας σε καταστήματα που παρείχαν προστασία οι υπόλοιπες, όπως λένε οι Αρχές. Το όνομα του ήταν στη «λίστα θανάτου» μαζί με άλλο μέλος της ομάδας του, ενός ακόμη αρχηγού των βορείων προαστίων, ενός διευθυντή φυλακών και ενός απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., με τα «συμβόλαια» να αποτιμώνται από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

    Τα μέλη των αντίπαλων εκβιαστικών ομάδων την τελευταία 10ετία έχουν υπογράψει «συμβόλαια θανάτου» ο ένας για τον άλλον όπως και για μέλη των συμμοριών τους.

    Χαρακτηριστικό της δολοφονικής μανίας των δύο αντίπαλων πλευρών είναι το γεγονός πως όταν ο «Καράφλας», έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, το 2010 είχε ξεκινήσει να παίρνει άδειες, σε μία από αυτές πυροβόλησε και τραυμάτισε άτομο γνωστής οικογένειας τσιγγάνων στη Λάρισα, που έχει απασχολήσει με διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες τις αστυνομικές αρχές.

    Αποτέλεσμα της πράξης του ήταν να σταματήσει η χορήγηση αδειών. Η αντίπαλη πλευρά είχε σχεδιάσει την εκτέλεσή του σε μία από αυτές τις άδειες. Έφθασαν στο σημείο να προσεγγίσουν το θύμα της επίθεσης και να του προτείνουν χρήματα προκειμένου να ανακαλέσει την επιβαρυντική κατάθεσή του για να συνεχίσει ο «Καράφλας» να παίρνει άδειες από τις φυλακές, προκειμένου να βρουν ευκαιρία να τον σκοτώσουν.

    Το παράξενο ήταν πως ο «Καράφλας» συνεργαζόταν στο παρελθόν με τον επίδοξο δολοφόνο του, ωστόσο, τα «έσπασαν» όταν στρατολογήθηκε άλλο «πιστόλι» στη θέση του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την τελευταία 10ετία αυτός ο «πόλεμος» έχει τουλάχιστον 14 νεκρούς, ενώ έχουν αποτραπεί οκτώ συμβόλαια θανάτου.

    Νεκρός ο «Καράφλας»

    Σήμερα το πρωί γράφτηκε το «τέλος» της ζωής του «Καράφλα», καθώς ύστερα από μαφιόζικη δολοφονική επίθεση και έπειτα από μάχη που έδωσε με τους εκτελεστές του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, βαρύτατα τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε.

    Δείτε το σοκαριστικό video:

     

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες τον περίμεναν σήμερα το πρωί, του είχαν στήσει ενέδρα και μόλις τον είδαν τον πυροβόλησαν. Ο 45χρονος οπλοφορούσε και αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο άνδρας ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς.

    Στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρέθηκαν πολλοί κάλυκες από καλάσνικοφ και πιστόλι, οι οποίοι θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει βαλλιστική έρευνα, για να διαπιστωθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοπoιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

    Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και αναζητούν υλικό απο κάμερες, που τυχόν υπάρχουν στην περιοχή και οι οποιες ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τους δράστες πριν ή μετά την επίθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καράφλας: «Δούλευε» με «μεταγραφές» από το εξωτερικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός ο «Καράφλας» – Τι είχε πει σε συνέντευξη του για τον «πόλεμο» στη νύχτα της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νεκρός ο «νονός της νύχτας» που «γάζωσαν» στο Παλαιό Φάληρο (video-σοκ)



    ΣΧΟΛΙΑ