• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πηγή του SSM στο mononews: Η Τράπεζα Πειραιώς πρέπει να αναζητήσει νέο CEO

    Ντανιέλ Νουί SSM

    Η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί


    Το θέμα της εμπλοκής που προέκυψε από την Φρανκφούρτη με το διορισμό του Χρήστου Παπαδόπουλου στη θέση του νέου CEO της Τράπεζας Πειραιώς τέθηκε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Τράπεζας  και στελεχών του SSM (Single Supervisory Mechanism).

    christos_papadopoulosΟ νέος CEO δεν έγινε αποδεκτός από το μεγαλομέτοχο της Πειραιώς John Paulson αν και την Tρίτη εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Κορυφαία πηγή του SSM δήλωσε στο mononews.gr ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η Φρανκφούρτη και ως εκ τούτου πρέπει να αναζητηθεί νέος διευθύνων σύμβουλος.

    Πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για παρασκηνιακές κινήσεις από πλευράς του Αμερικανού μετόχου που κάνει έντονο lobbying και στον SSM.

    Το δ.σ. της Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη χωρίς το συγκεκριμένο θέμα ενώ θα ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης νέου CEO χωρίς να μπορεί να αποσαφηνιστεί ο ρόλος του Paulson ο οποίος συνεχίζει να διατυπώνει ενστάσεις σε κάθε πρόταση της διοίκησης.

    Η εκλογή CEO στην Πειραιώς εκκρεμεί εδώ και μήνες κυρίως εξαιτίας της στάσης του Paulson που ελέγχει μέσω φίλιων funds περί το 25% της Τράπεζας.

    Σημειώνεται ότι προ μηνών ο κ. Paulson είχε παρέμβει ανοικτά, προκειμένου να ματαιώσει την παραίτηση του Άνθιμου Θωμόπουλου, όχι μόνο με επιστολές του αλλά και με προσωπικές παρεμβάσεις ακόμη και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Έκτοτε, η σχέση με την Πειραιώς έχει διαταραχθεί, με τον εκπρόσωπό του στο ΔΣ να εκφράζει συνεχώς αντιρρήσεις σε σχέση με τις επερχόμενες διοικητικές αλλαγές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/thriler-ton-marinopoulo-ti-tha-gini-den-epikirothi-schedio-gia-arthro-99/57047

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/dinastia-marinopoulou-mousio-ta-spitia-sto-londino-ke-meami/56881



    ΣΧΟΛΙΑ