• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ουρές οι Βρετανοί για να πάρουν Ιρλανδικό διαβατήριο μετά το Brexit

    • NewsRoom


    Μετά την ιστορική απόφαση των Βρετανών πολιτών να “πάρουν διαζύγιο” με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την άλλη ο λαός της φαίνεται διχασμένος. Μετά τον απόηχο του Brexit, όλο και περισσότεροι Βρετανοί πολίτες συγκεντρώνεται στο Ιρλανδικό γραφείο διαβατηρίων, Irish Passport Office in Kensington & Chelsea, London, κάνοντας αίτηση για Ιρλανδική υπηκοότητα, καθώς η ίδια παραμένει ακόμη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    passport

    Η ζήτηση των αιτήσεων για την Ιρλανδική υπηκοότητα, από τους Βρετανούς πολίτες, είναι τόσο μεγάλη ώστε η ώρα αναμονής να έχει ξεπεράσει και τα 45 λεπτά, ενώ ταυτόχρονα τα ράφια των αιτήσεων αδειάζουν στο λεπτό.

    Μάλιστα, σε ένα ταχυδρομείο στο Belfast οι φόρμες αιτήσεων εξαντλήθηκαν πλήρως.

    Αυτό το πρόβλημα προέκυψε και σε άλλα ταχυδρομεία της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, τοποθέτησαν για τον λόγο αυτό ειδικές πινακίδες που ενημέρωναν τον κόσμο για την έλλειψη αυτή.

    Στο μεταξύ η κορυφαία διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης, Google παρατήρησε μια 100% αύξηση στην αναζήτηση Ιρλανδικών διαβατηρίων.

    passport

    Ακόμη η μανία αυτή συνεχίστηκε και στο Twitter καθώς Βρετανοί χρήστες του αναρωτιούνται εάν είναι δικαιούχοι της αίτησης ενώ αναζητούν και ιστορία της οικογένειας τους. Όπως για παράδειγμα δήλωσε ένας χρήστης του, αναρτώντας την ευχαρίστηση του για την γέννηση του πατέρα του σε Ιρλανδικό έδαφος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν 6 εκατ. άνθρωποι που ζουν στην Μεγάλη Βρετανία και μπορούν να πάρουν την Ιρλανδική υπηκοότητα.

    Ταυτόχρονα, οι ουρές στην πρεσβεία φαίνεται να αυξάνονται ραγδαία, καθώς πλέον 30 άτομα αναμένουν καθημερινά για την υποβολή των αιτήσεων τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας, έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση και στις ουρές αναμονής τους.

    Η κατάσταση πάντως στην Μεγάλη Βρετανία όλο και δυσχεραίνει με την ίδια να την χώρα να έχει χωριστεί στα δύο και τους πολίτες της να έχουν διχαστεί. Η Αγγλία πλέον φαντάζει σαν μια χώρα χωρισμένη στα δύο.

    Πάντως, Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας έχει πολύ λιγότερο πληθυσμό, γύρω στο 4.5 εκατ. πολίτες συγκριτικά με αυτόν της Μεγάλης Βρετανίας που φτάνει τα 65 εκατ. πληθυσμού. Λέτε τα νούμερα αυτά να ανατραπούν;

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/article-telos-stin-chalarosi-ton-capital-controls-meta-brexit/56260

     

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/kamia-anatropi-oi-ispani-empisteftikan-ta-dio-megala-kommata-triti-podemos/56250



    ΣΧΟΛΙΑ