• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ο ηλίθιος είναι ανίκητος! Όχι αυτή τη φορά δεν σκότωσαν τον ρινόκερο για το καπρίτσιο του ανεύθυνου γονιού

    • NewsRoom


    Το βραβείο ανευθυνότητας διεκδικεί ένας ακόμα γονιός που παρά τα τελευταία τραγικά γεγονότα σε ζωολογικούς κήπους, είχε τη φαεινή ιδέα να αφήσει το ίδιο του το παιδί, μόνο του, μέσα στο χώρο που βρίσκονταν οι ρινόκεροι του ζωολογικού κήπου του Δουβλίνου, για να βγάλει μία φωτογραφία.

    Έντρομοι οι υπόλοιποι επισκέπτες, παρακολουθούσαν την απίστευτη -αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανή- σκηνή, με το αγοράκι να παραμένει στο χώρο των ρινόκερων επί 20 λεπτά. Οι γονείς του μάλιστα το παρακινούσαν να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά. Αυτή τη φορά το άγριο ζώο δεν πλήρωσε με τη ζωή του την ανθρώπινη αφέλεια -για να μη πούμε βλακεία- όπως στην περίπτωση του άτυχου Harambe.

    Dublin-Zoo

    “‘Ηταν μια αρκετά αφελής κίνηση. Ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τους ρινόκερους. Ο κόσμος είχε τρομοκρατηθεί”, δήλωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, τονίζοντας ότι δίπλα στο παιδί υπήρχε και ένας συγγενής ο οποίος τον παρακινούσε όλη την ώρα να πηγαίνει κοντά για να ποζάρει δίπλα στα άγρια ζώα.

    white rhinoceros

    Από τη στιγμή του συμβάντος οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δεσμεύθηκαν ότι θα γίνει έρευνα για τις συνθήκες του  περιστατικού, με την υποσημείωση πάντως ότι τέτοιου είδους πράξεις έρχονται ενάντια στους κανονισμούς ασφαλείας του ζωολογικού κήπου.

    Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογες απερίσκεπτες πράξεις απασχολούν τον Τύπο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση του γορίλα Harambe που θανατώθηκε στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, αλλά και άλλες περιπτώσεις που κόστισαν ανθρώπινες ζωές.

    rhino

    Τότε οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου είχαν αναφέρει πως δεν είχαν άλλη επιλογή εκτός αυτής της θανάτωσης του ζώου για να αποτρέψουν οποιονδήποτε κίνδυνο υπήρχε για την ζωή ενός τετράχρονου παιδιού.

    Ένα παρόμοιο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο πάρκο Badaling Wildlife World του Πεκίνου, όταν τίγρης επιτέθηκε και σκότωσε μια επισκέπτρια του πάρκου η οποία αποφάσισε να βγει από το αυτοκίνητο της ενώ βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή.

    Όλα αυτά τα περιστατικά έχουν ένα κοινό παρανομαστή, την απερισκεψία και αφέλεια ορισμένων, οι οποίοι εισβάλλουν στον προσωπικό χώρο άγριων ζώων αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/alithia-gia-ton-adiko-chamo-tou-gorila-charampe-ti-apokalipti-filakas-zoologikou-kipou/51131

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/giati-parees-koritsion-kanoun-kalo-stin-igia-ti-lene-j-fonda-ke-l-tomlin-sto-ted-talk-video/21923



    ΣΧΟΛΙΑ