• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Εγχείριση για ρεκόρ Γκίνες: Δε θα πιστεύετε τι αφαίρεσαν από 28χρονη Ινδη

    • NewsRoom


    Ένα απίστευτο περιστατικό για τα ιατρικά δεδομένα εξελίχθηκε στην Ινδία και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Μουμπάι. Γιατροί αφαίρεσαν έναν τεράστιο όγκο 5,5 κιλών από το νεφρό νεαρής κοπέλας!

    Η 28χρονη, Manju Devi διαμαρτύρονταν επί τρία χρόνια για ένα πρήξιμο στα δεξιά της. Η  τομογραφία  στην οποία υπεβλήθη έδειξε ότι είχε έναν όγκο 31 εκατοστών και μάζα 19 εκατοστά. Όμως ο όγκος μεγάλωσε με αποτέλεσμα να κάνει όλα τα υπόλοιπα όργανα της  να φαίνονται… νάνοι.

    Μία ομάδα χειρουργών χρειάστηκε οκτώ ώρες για να καταφέρει να αφαιρέσει τον όγκο αυτό, που ταλαιπωρούσε την κοπέλα για χρόνια.

    «Το μέγεθος της της επέμβασης μπορεί να κατανοηθεί από το γεγονός ότι το βάρος του νεφρικού όγκου που αφαιρέθηκε ήταν 5,5 κιλά, όταν ένα κανονικό νεφρό ζυγίζει περίπου 100 – 140 γραμμάρια», ανέφερε ο ουρολόγος  Dr Ajit Sawant, επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας,  και δήλωσε ακόμη: «Δεν μπορούσε να κάνει καθημερινά πράγματα λόγω αυτής της μεγάλης μάζας στην κοιλιά της»

    «Η αξονική τομογραφία έδειξε έναν τεράστιο όγκο, ο οποίος σχεδόν κάλυπτε τις σάλπιγγες και το πάγκρεας στο μισό μέρος της κοιλιακής χώρας. Μετά από διεξοδική αξιολόγηση της ικανότητάς της να υποβληθεί σε αυτήν την επέμβαση, εισήχθη για επείγουσα νεφρεκτομή», τόνισε ο γιατρός. «Τα προηγούμενα τρία χρόνια είχε μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά λόγω του μεγέθους του όγκου, η επέμβαση αναβαλλόταν.

    Μάλιστα,σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες είναι ο μεγαλύτερος όγκος νεφρού που έχει αφαιρεθεί ποτέ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκρηξη μετεωρίτη στον ουρανό εντυπωσιάζει και τρομοκρατεί (video

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Μύκονο για διακοπές η «Μητέρα των Δράκων» του Game of Thrones (pic)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρήνος στον γαλλικό κινηματογράφο: Απεβίωσε ο Ζαν Ροσφόρ



    ΣΧΟΛΙΑ