• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σάλος στην κοινωνία: Διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν

    • NewsRoom
    Κουφοντίνας

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Την πρώτη του άδεια από τις φυλακές φέρεται να εξασφάλισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Δεκαπέντε χρόνια μετά τη σύλληψη και τη φυλάκιση του, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για δολοφονίες της οργάνωσης 17Ν, ετοιμάζεται να απολαύσει ένα διήμερο ελευθερίας.

    Ο Κουφοντίνας είχε υποβάλει και στο παρελθόν αίτημα για άδεια αλλά απορρίφθηκε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες,το ηγετικό στέλεχος της 17Ν, υπέβαλε νέο αιτημα για διήμερη άδεια στο αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής.

    Αυτό το αίτημα έγινε δεκτό και ο Δημήτρης Κουφοντίνας αύριο το πρωί αναμένεται, εκτός απροόπτου, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα της φυλακής.

    Άμεση αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

    Με αυτό το σχόλιο, μέσω Twitter, «υποδέχτηκε» ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την είδηση ότι το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού πρόκειται να χορηγήσει, αύριο, την πρώτη 48ωρη άδεια στον «εγκέφαλο» της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Παρέμβαση από τη Ντόρα Μπακογιάννη

    Tην έκπληξη της για το ενδεχόμενο να πάρει άδεια από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στον λογαριασμό της στο Facebook, η κα Μπακογιάννη δήλωσε άναυδη από την απόφαση ενώ κάλεσε τους «λαλίστατους της κυβέρνησης» να πάρουν θέση.

    Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο Action24 η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι αδιανόητο το πρώτο πιστόλι της 17Ν να κυκλοφορεί ελεύθερος, είπε ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να πάρουν τώρα θέση για την συγκεκριμένη υπόθεση και σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τι θα κάνει ο Κουφοντίνας αυτές τις δύο ημέρες εκτός φυλακής

    Επίθεση από τον γιο του Κουφοντίνα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Απαντώντας στον Κ. Μητσοτάκη, ο γιος του εκτελεστή της 17Ν, Έκτορας, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς όπως είπε «πρέπει να ισχύσει ο αστικός νόμος».

    «Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης. Σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύον νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών. Το μόνο που είναι «αδιανόητο» κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου. Μια λέξη μόνο: Siemens.» ανέφερε σε ανάρτησή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοντονής: Θα «εκλογικεύσουμε» τις ποινές για να μην χρειάζονται «νόμοι Παρασκευόπουλου»



    ΣΧΟΛΙΑ