• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    «Μπελάδες» ξανά για την επένδυση στο Ελληνικό, νέες προσφυγές κατατέθηκαν στο ΣτΕ

    Ελληνικό

    Ελληνικό


    «Μπλόκο» στην επένδυση στο Ελληνικό επιχειρούν να βάλουν και δύο οικολογικές οργανώσεις. Μετά τους 507 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους 4 φορείς, μια δεύτερη προσφυγή κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τις οικολογικές οργανώσεις με την οποία αιτούνται να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τις κατασκευές σε έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων.

    Το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και η «Οικολογική Συνεργασία» είναι οι δύο οργανώσεις που προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, βάλλοντας κατά της νομιμότητας και της συνταγματικότητας για το κομμάτι του έργου που αφορά σε δασικό τμήμα 243 στρεμμάτων.

    Πριν από δύο μήνες η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε εγκρίνει ως νόμιμο και συνταγματικό το από 28.2.2018 Προεδρικό Διάταγμα για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής»

    Τώρα οι οικολογικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία εκδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018, πλανήθηκε ως προς την κρίση της αναφορικά με το δασικό τμήμα της έκτασης στο Ελληνικό.

    Σύμφωνα με την προσφυγή τους, η σχετική μελέτη προβλέπει τη διατήρηση ή τη μεταφύτευση τμήματος της δασικής έκτασης, ενώ χαρακτηρίζει την επίμαχη δασική έκταση ως «τεχνητή δασική φυτεία».

    Υποστηρίζουν επίσης οι οικολογικές οργανώσεις ότι το σχέδιο Π.Δ. πάσχει από νόμιμη αιτιολογία σε σχέση με το θεωρημένο αλλά παρανόμως μη αναρτηθέντα δασικό χάρτη της επίμαχης περιοχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μήνυση κατά του Ν. Παππά κατέθεσε ο Θάνος Δημάδης – Τι αποκαλύπτουν για την υπόθεση Ν. Υόρκη έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόβοι των ελληνικών αρχών για απαγωγή ή δολοφονία του ενός από τους 8 Τούρκους από πράκτορες του Ερντογάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολόκληρη η απολογία της 22χρονης παιδοκτόνου που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους



    ΣΧΟΛΙΑ