• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Να συνεχιστεί κανονικά η έρευνα για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου προτείνει η εισαγγελέας

    Η Ελένη Ράικου

    Η Ελένη Ράικου


    Να συνεχιστεί κανονικά η έρευνα για το αν εμπλέκεται σε δωροδοκία της Νovartis ο γιατρός- σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Ράνια Σταθέα.

    Το δικαστικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει μετά από αίτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η κα Χρυσικοπούλου χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσαν η Ελένη Ράικου και ο Λαζαρος Καρνέσης, διεκδικώντας συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ από την νυν εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς της. Τους αποδίδουν τη διαρροή στοιχείων από την έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία που αφορούν σε έμβασμα που κατατέθηκε από τη Novartis σε κοινό λογαριασμό του ζευγαριού.

    Η πρόταση στο Συμβούλιο

    Η εισαγγελέας Εφετών Ράνια Σταθέα με την πρότασή της κρίνει ότι δεν πρέπει να “παγώσει” η έρευνα μέχρι να κριθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, η αγωγή κακοδικίας.

    Όπως και στην αντίστοιχη πρόταση της για το αίτημα εξαίρεσης των 3 εισαγγελέων (που απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο), η κα Σταθέα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση των εισαγγελέων, ούτε πως ευθύνονται για τη διαρροή.

    Τονίζει μάλιστα πως θα είναι όφελος για την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη η έρευνα για την Novartis να συνεχιστεί τάχιστα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βούλευμα για αίτημα συζύγου Ελ.Ράικου: «Όχι» στην εξαίρεση Τουλουπάκη από τη Novartis

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύζυγος Ράικου: Ζητά να αφαιρεθεί η έρευνα της Νοβάρτις από την Τουλουπάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ράικου κατά Τουλουπάκη: Το Μάρτιο θα κριθεί η αγωγή κακοδικίας και η αποζημίωση των 300.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ