• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Με Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός! Το who is who των Βέλγων

    • NewsRoom


    Ούτε κρύο ούτε ζέστη για Ολυμπιακό, αφού οι ερυθρόλευκοι κληρώθηκαν με την Βελγική Άντερλεχτ. Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν μια ώρα μετά την κλήρωση του Champions League, έλαβε χώρα κι αυτή του Europa League, με την κληρωτίδα να φέρνει μια ομάδα, σχετικά, βατή. Η ομάδα του Πειραιά, κρατά την πρόκριση στα χέρια της, αφού με ανάλογες εμφανίσεις όπως αυτές στον όμιλο του Champions League μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιό της.

    Διαβάστε ακόμα: Κλήρωση Europa League, το απόλυτο ερυθρόλευκο ντέρμπι: Βαλβέρδε εναντίον Μίτσελ!

    Η Άντερλεχτ είναι το πιο επιτυχημένο ποδοσφαιρικό σωματείο του Βελγίου και προέρχεται από την πρωτεύουσα της χώρας, τις Βρυξέλλες. Ο βελγικός σύλλογος, εις βάρος της οποίας ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο νίκες προ διετίας, πέταξε έξω την Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, κι έχει ένα σύνολο που συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία και έναν προπονητή με φιλοδοξίες,τον Μπεσνίκ Χάσι. Παρόλα αυτά, δεν είναι η ομάδα που τρομάζει… Στο βελγικό πρωτάθλημα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 34 βαθμούς μετά από 18 παιχνίδια (9-7-2), ενώ απέχει έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Γάνδη.

    Πώς παίζει:

    Με σύστημα 4-4-2 αγωνίζεται η Άντερλεχτ. Πιο συγκεκριμένα, ο Προτό είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας, ενώ οι Ντεφούρ και Τίλεμανς αποτελούν το βαρόμετρο των Βέλγων στο χώρο του κέντρου. Οι δύο θέσεις της επίθεσης ανήκουν στους Σουάρες και Οκάκα.

    Το αστέρι:

    Ο 18χρονος μέσος της Άντερλεχτ, Γιούρι Τίλεμανς, αποτελεί το “next big thing” του βελγικού ποδοσφαίρου. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στα 16 του και πλέον είναι βασικός και καθοριστικός για την ομάδα του. Φέτος έχει αγωνιστεί σε συνολικά 24 παιχνίδια (16 πρωταθλήματος, 6 Europa League και 2 Κυπέλλου) και μετράει 4 γκολ και 2 ασίστ. Οι εμφανίσεις του, αναπόφευκτα, έχουν τραβήξει, ήδη, το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης, οι οποίοι τον παρακολουθούν στενά.

    «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα φίλων», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Άντερλεχτ μετά την κλήρωση για τους «32» του Europa League, τονίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει τη ομάδα του. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ελπίζουμε η καλύτερη ομάδα να προχωρήσει. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα φίλων. Έχουμε ξαναβρεθεί στο παρελθόν αντίπαλοι και έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Θα αντιμετωπίσουμε φίλους. Ελπίζουμε ο καλύτερος να κερδίσει. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τις προυποθέσεις να προχωρήσει στην διοργάνωση. Προέρχεται από πολύ καλά παιχνίδια στο Champions League, άρα έχει τα φόντα να συνεχίσει στο Europa League». 

    Να υπενθυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός, ως ισχυρός στην κλήρωση, θα παίξει το πρώτο ματς στο Βέλγιο, στις 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς θα λάβει χώρα στις 25 Φεβρουαρίου στο γήπεδο ‘’Καραισκάκης’’.



    ΣΧΟΛΙΑ