• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Μ. Βλασταράκος: Έφυγε από τη ζωή ο τ. πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

    • NewsRoom

    Μιχαήλ Βλασταράκος


    Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή, ο Μιχάλης Βλασταράκος, επί σειρά ετών πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

    Ο Μιχάλης Βλασταράκος είχε ειδικότητα ωτορινολαρυγγολόγου και από το 2004 ως το 2012 κατείχε τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Μετά από μακρά πορεία στα κοινά, η Πολιτεία του είχε εμπιστευθεί και θέση ευθύνης στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Σωτηρία» το 1993.

    Από τον Μάρτιο του 2012 ως τον Μάρτιο του 2019 διετέλεσε πρόεδρος του ΠΙΣ, ενώ από το 2008 ήταν μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου. Ήταν γεννημένος το 1948 στην Αρεόπολη, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. «Ο ιατρικός κόσμος θα θυμάται πάντα την προσφορά του στα κοινά» τονίζει ο ΠΙΣ, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του τ. προέδρου του.

    Η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Βλασταράκου έγινε γνωστή από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους και συναδέλφους του.

    Ο Μιχάλης Βλασταράκος αποσύρθηκε από τη συνδικαλιστική δράση στις τελευταίες εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, το Μάρτιο του 2019. Ως απερχόμενος πρόεδρος του ΠΙΣ, είχε δηλώσει τότε, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

    Συλλυπητήρια μηνύματα

    Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, «Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Πρώην Πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου. Τίμησε το λειτούργημα του Ιατρού και ως διακεκριμένος επιστήμονας, υπηρέτησε το Ε.Σ.Υ. όπως & τον ιδιωτικό τομέα. Ένας ωραίος άνθρωπος. Συλλυπητήρια στους οικείους του», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

    Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

    “Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πληροφορήθηκε την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του Ι.Σ.Α., εκλέκτορα στον Π.Ι.Σ.,πρώην Προέδρου του Π.Ι.Σ. και επί σειρά ετών Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών του Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), Μιχάλη Βλασταράκου,

    Ο Πρόεδρος  κ. Πατούλης και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του», αναφέρει ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωση.

    Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός .

    «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ένας «ευπατρίδης» του Ιατρικού Συνδικαλισμού, ο πρώην Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο εκλεκτός και αγαπητός συνάδελφος Μιχάλης Βλασταράκος. Ο Μιχάλης Βλασταράκος τίμησε με την επιστημονική του κατάρτιση, την ευπρέπεια, το ήθος, τη συγκρότηση και τη συναδελφικότητα του, τόσο το ιατρικό λειτούργημα, όσο και το ρόλο του στο ανώτερο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των γιατρών της χώρας. Αξιοποίησε μάλιστα αυτό το ρόλο με απόλυτη προσήλωση στη θεσμική λειτουργία του ΠΙΣ, ως συμβούλου της Πολιτείας, πάντα μαχητικός, τεκμηριωμένος, ευγενής και, κυρίως, εστιασμένος στη διεκδίκηση, χωρίς κομματικές «παρωπίδες», των καλώς νοουμένων συμφερόντων όλων των γιατρών (γιατρών ΕΣΥ, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και ελευθεροεπαγγελματιών). Αισθάνομαι την υποχρέωση να τονίσω το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας στην διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.  Ήταν μια συνεργασία ειλικρινής, που αναγνώριζε και σεβόταν τους διαφορετικούς θεσμικούς ρόλους , που έβαζε σε προτεραιότητα τη στήριξη του ΕΣΥ  και της Δημόσιας Υγείας,  τις ανάγκες των ασθενών, την εξυγίανση  του συστήματος και το δημόσιο συμφέρον. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του”, σημείωσε ο κος Ξανθός

     



    ΣΧΟΛΙΑ