• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    «Κοινωνική Συμμαχία ενάντια στην κοινωνική αδικία»

    Απεργία

    Απεργία


    Σε απεργιακή τροχιά κινείται σήμερα η χώρα με τους εργαζόμενους να βάζουν λουκέτο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του συνόλου των κοινωνικών φορέων που απαρτίζουν την Κοινωνική Συμμαχία.

    Μετά από 49 απεργίες τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, που στραγγάλισαν στην κυριολεξία τους Έλληνες εργαζόμενους και τους οδήγησαν στην καταστροφή, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τα όσα ακολούθησαν, ενώνει τη φωνή της με το σύνολο των συνδικάτων, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων πραγματοποιώντας 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Πρόκειται για ένα κάλεσμα σε μια Πανεθνική ημέρα δράσης ενάντια στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως υποστηρίζει η Κοινωνική συμμαχία, στο οποίο δίνουν το παρόν επιπλέον κοινωνικοί, επιστημονικοί φορείς καθώς και τα εργατικά κέντρα ανά την Ελλάδα.

    Αιχμή του δόρατος της 24ωρης απεργίας και συγκέντρωσης η κατάργηση των αντιμνημονιακών διατάξεων, η επαναφορά αξιοπρεπών μισθών και συντάξεων, η ισχύς ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και μια σειρά από άλλα ζητήματα που έχουν καταστήσει τη χώρα μας πρωταθλήτρια με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες αλλά και με τα υψηλότερα ποσοστά αποκλεισμού και κοινωνικής εξαθλίωσης σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

    Με απεργίες όμως και στάσεις εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, με τα κορυφαία συνδικαλιστικά σωματεία να ζητούν από την πλευρά τους την κατανόηση του επιβατικού κοινού, αφού όπως υποστηρίζουν «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και καλούν τους εργαζόμενους να κατέβουν στο δρόμο, καθώς η απεργία παραδοσιακά ήταν, είναι και θα είναι το όπλο τους απέναντι σε κάθε απορρύθμιση και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους.

    Έτσι, ακινητοποιημένα είναι τα τρένα και ο προαστικός σιδηρόδρομος, ενώ δεν πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

    Οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην 24ωρη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί από κοινού από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην «οικονομική ασφυξία», όπως επισημαίνεται, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η οποία έχει καλέσει όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    Στην απεργία παίρνουν μέρος τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι τους.

    Το σωματείο εργαζομένων ΟΑΣΑ και η ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που αντιδρούν στο κλείσιμο του αμαξοστασίου του Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

    Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 12 τα μεσάνυχτα καθώς και η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία.

    Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 5πμ έως τις 08πμ.

    Παρόντες στην απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ.

    Αναφορικά με τις πτήσεις λόγω της στάσης εργασίας (10:00-13:00) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ η ΑEGEAN θα έχει ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσης της και της Οlympic Air, για τις οποίες θα πρέπει να φροντίσει το επιβατικό κοινό να ενημερωθεί εγκαίρως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εικοσιτετράωρη γενική απεργία στις 30 Μαΐου – Τι ζητούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραλύει η χώρα στις 30 Μαΐου με την απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεωφορεία: Στάση Εργασίας στις 30 Μαΐου – 24ωρη απεργία στις 31 Μαΐου



    ΣΧΟΛΙΑ