ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντιδράσεις προκάλεσαν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη των έργων για εγκατάσταση κεραίας τύπου πυλώνα 35 μέτρων… μέσα στο χωριό στην Χελιδόνα Ευρυτανίας και μάλιστα δίπλα από νεκροταφείο και γειτονικά σπίτια. Το θέμα είναι το εξής: Είναι νόμιμη αυτή η εγκατάσταση δίπλα σε σχολείο και σπίτι όπως αναφέρουν οι κάτοικοι; Τηρούνται οι προβλεπόμενοι περιβαντολλογικοί όροι; Ήδη ο πρόεδρος της κοινότητας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχουν προβεί σε όλα τα νόμιμα μέσα.
Μάλιστα σε ανακοίνωση τους οι κάτοικοι του χωριού σε σελίδα στο facebook αναφέρουν:
«Χελιδόνα Ευρυτανίας: Μετά από αδειοδότηση εξπρές και παρακάμπτοντας ανθρώπους και οικισμούς, οι υπέρ εργολάβοι με τις ευλογίες του δασαρχείου και των άλλων φορέων, προωθούν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο την εγκατάσταση κεραίας τύπου πυλώνα 35 μέτρων εντός επί της ουσίας οικισμού (δίπλα στο σχολείο, εφαπτόμενη με εκκλησία και νεκροταφείο και σε απόσταση μόλις 90 μέτρων από το πρώτο σπίτι) με ανεπανόρθωτες βλάβες σε περιβάλλον και ανθρώπους.
Ο Πολιτιστικός σύλλογος και ο πρόεδρος της κοινότητας έχουν προβεί σε όλα τα δυνατά νόμιμα και ένδικα μέσα για τη κατάργηση και την μετατόπιση του έργου. Αυτό το έργο δεν πρόκειται να περάσει για το απλούστατο λόγο της μη πιστής εφαρμογής του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος και ανθρώπων (τοποθέτηση κεραίας τουλάχιστον σε απόσταση 300 μέτρων από οικισμούς). Οι κάτοικοι του χωριού και οι όλοι οι Χελιδονόφιλοι θα προβούμε σε συλλογικές προσπάθειες για την απομάκρυνσή του.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- L’Oréal & Mugler: Η στρατηγική συμμαχία που αλλάζει το παιχνίδι στο μακιγιάζ
- Τα hot stories των τραπεζών και της Intralot, τα 100 ραντεβού του Ψάλτη, τα ωραία της Αλουμύλ, τα γκάλοπ και ο ανασχηματισμός, ο Πιερ και οι τραπεζίτες και ποιος σεΐχης είναι στο Πόρτο Χέλι με 2 θηριώδη yachts (vid)
- Οι Τρεις Σωματοφύλακες της Μεταρρύθμισης: Δουλευταράδες και αμφιλεγόμενοι
- Oικογένεια Αγγελάκη: Από τα χαρούπια, στο ατύχημα με το κρουαζιερόπλοιο Princess Sissy και στην τρίτη γενιά με την αγορά 4 κοντέινερ
