• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Έρχονται τα πιο ευλύγιστα κινητά- Φοριούνται και στο χέρι όπως ένα βραχιόλι

    • NewsRoom


    Τα πρώτα εύκαμπτα smartphone(κινητά) δημιουργήθηκαν και είναι έτοιμα να βγουν στην αγορά. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα κινητά αυτά είναι το γραφένιο και η χώρα στην οποία αναπτύχθηκε αυτή η ιδέα είναι η Βρετανία. Κατασκευάστηκαν από μια εταιρεία στην Κίνα και η οθόνη τους είναι τόσο ευέλικτη, ώστε να μπορεί να φορεθεί και ως ένα μεγάλο βραχιόλι στον καρπό.

    Το επαναστατικό υλικό των κινητών συνδυάζει δύο εξαιρετικά χαρακτηριστικά, καθώς είναι αρκετά λεπτό και 200 φορές ισχυρότερο από ατσάλι. Το γραφένιο απομονώθηκε για πρώτη φορά το 2004 από δύο επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, στους οποίους στη συνέχεια απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ.

    smartphone

    Η πορεία για την εξέλιξη και την προώθηση των κινητών αυτών είναι μεγάλη καθώς υπάρχουν και αντίπαλοι όπως η Samsung της Νότιας Κορέας και της Apple, οι οποίοι έχουν εργαστεί για τις δικές τους ευέλικτες συσκευές.

    Το πρωτοποριακό υλικό,γραφένιο, από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα νέα εύκαμπτα smartphones
    Το πρωτοποριακό υλικό,γραφένιο, από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα νέα εύκαμπτα smartphones

    Εκτός από τη δημιουργία ευέλικτων οθονών, το γραφένιο θα έχει χρήσεις στην κατασκευή αεροσκαφών, για ηλιακούς συλλέκτες, ιατρικές συσκευές, ακόμα και προφυλακτικά. Θα σταλούν 100.000 από τις συσκευές για την κινεζική αγορά αυτό το έτος σε μια τιμή που ισοδυναμεί με £ 531 ($ 776). Οι πρώτες συσκευές θα έχουν μια απλή ασπρόμαυρη οθόνη, αλλά η εταιρεία έχει επιδείξει την πλήρη έκδοση με χρώμα το οποίο είναι διαθέσιμο σε streaming βίντεο.

    smartphone 3

    Οι συσκευές, οι οποίες έχουν μια ευέλικτη οθόνη 5.2 ιντσών και ζυγίζει 200g, με σκοπό να γυρίζει σαν  ένα βραχιόλι και να φοριέται στον καρπό του χεριού. Η οθόνη αφής λειτουργεί ακόμη και όταν είναι τυλιγμένη και μπορεί να ξεδιπλωθεί και να πάρει ένα ορθογώνιο σχήμα και να χρησιμοποιηθεί όπως ένα οποιοδήποτε κινητό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ta-7-simantikotera-pragmata-pou-prepi-na-xerete-simera-23/48063



    ΣΧΟΛΙΑ