• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού-Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

    • NewsRoom
    καιρός


    Με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους άνεμους και πιθανόν τοπικά από χαλάζι.

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν απόψε τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ αύριο το πρωί πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους απόψε σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 400-500 μ.), της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από 600-700 μ.), της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από 200-300 μ.), καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης χιόνια αναμένεται να πέσουν σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής – πάνω από 200 μ.) και μέχρι το απόγευμα σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία θα είναι ολικός.



    ΣΧΟΛΙΑ