• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Εκρηκτικό κοκτέϊλ πετροπόλεμου και μολότωφ στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Επεισοδιακή ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας στην Αθήνα όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.Συγκεκριμένα μία ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβα μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ που ήταν στη Βασιλέως Γεωργίου. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και πέταξαν πέτρες στο κτίριο που στεγάζονται τα ΕΛΤΑ.

    episodia 2

    Από τις βόμβες μολότωφ δημιουργήθηκαν εστίες φωτιάς και κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια  ομάδα  αντιεξουσιαστών έσπασε αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων.

    EPEISODIA 5

    Το πεδίο μάχης μεταφέρθηκε στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην Ομόνοια ενώ ένα  βαν του ΟΤΕ παραδόθηκε στις φλόγες.

    VANAKI OTE

    Πότε ξεκίνησαν τα επεισόδια

    Γύρω στις 13:30 μία ομάδα κουκουλοφόρων  επιτέθηκε σε αστυνομικούς στην πλατεία Συντάγματος. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς. Αμέσως η ατμόσφαιρα έγινε πολεμική με τους κουκουλοφόρους να απαντούν με πετροπόλεμο, ενώ παράλληλα βανδάλιζαν υποκαταστήματα τραπεζών. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη με τους νεαρούς να πετούν μολότωφ προς τα φυλάκια.

    Ένας αστυνομικός τραυματίας

    Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα στην οδό Πατησίων αντιεξουσιαστές εντόπισαν τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και αφού τους απομόνωσαν τους επιτέθηκαν και τους ξυλοκόπησαν. Ο ένας από τους τρεις αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομεία ελαφρά τραυματισμένος.

     epeisodia 12

    Őʼnӏĉ`ӔϠʅ͔я ԇӠHǍS ӔϠЅщșщϠ ԙ͠PőÉJٍ ӕÊōԑٓř͠(PHASMA/ÉّÏӠ͉ʏˁڄǓ)

    Επεισόδια έγιναν στην πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έγραψαν συνθήματα σε τράπεζες και πολυκαταστήματα, ενώ παράλληλα προκάλεσαν μεγαλύτερες ζημιές σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και ρίχνοντας μπογιές. Στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα που λειτουργούσαν σήμερα παρά το κάλεσμα στην απεργία. Η πορεία τους είχε ξεκινήσει από την Καμάρα όπου είχαν νωρίτερα συγκεντρωθεί και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από εκεί κατευθύνθηκαν στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας μέχρι να καταλήξουν στην Τσιμισκή.

    Την ίδια στιγμή και στο κέντρο της Πάτρας επικράτησε ένταση ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο «μπλοκ» των δεύτερων, οι οποίοι και τους απομάκρυναν. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

    Εν τω μεταξύ κόκκινες μπογιές πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, επί της οδού Κορίνθου, χωρίς όμως να δοθεί παραπάνω έκταση στο επεισόδιο..

     



    ΣΧΟΛΙΑ