• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ακατάλληλες για χρήση παραπάνω από τις μισές κατοικίες που ελέγχθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές


    Επικίνδυνες ή προσωρινά ακατάλληλες για χρήση είναι περισσότερες από τις μισές κατοικίες που ελέγχθηκαν χθες στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις περιοχές που επλήγησαν βάναυσα από τις πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας ξεκίνησαν την Τρίτη.

    Κατά τη χθεσινή ημέρα συνέδραμαν στις Δημοτικές Κοινότητες Μάτι και Νέος Βουτζάς του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, συνολικά 184 μηχανικοί του υπουργείου. Σήμερα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, αφού επιπλέον μηχανικοί του υπουργείου και εποπτευόμενων φορέων έχουν μεταβεί για τον ίδιο λόγο σε Δυτική Αττική και Κορινθία.

    Σύμφωνα με το ημερήσιο στατιστικό δελτίο αυτοψιών, στο Δήμο Μαραθώνα ελέγχθηκαν 406 κατοικίες, εκ των οποίων 133 χαρακτηρίζονται κόκκινες και ακόμη 133 κίτρινες. Σε Ραφήνα και Πικέρμι, από τις 314 κατοικίες οι 78 είναι επικίνδυνες και ακόμη 101 είναι προσωρινά τουλάχιστον ακατάλληλες.

    Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μεταφέρθηκαν περισσότερα από 125 κατεστραμμένα από την πυρκαγιά αυτοκίνητα, για να ελευθερωθούν οι κλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.

    Αναλυτικά ο πίνακας:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές της Αττικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εταιρίες του ομίλου Γιαννακόπουλου δίπλα στους πληγέντες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού προσφέρουν ψωμί και νερό στους πληγέντες



    ΣΧΟΛΙΑ