• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους καλοσχηματισμένους γλουτούς και βρίσκεται στο γραφείο σας!

    • NewsRoom


    Μερικές ή αρκετές ώρες καθιστικής εργασίας αρκούν για να βλάψουν τα οπίσθια σας! Ειδικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το να κάθεται κανείς πολλές ώρες καθημερινά πίσω από ένα γραφείο, μπορεί να αυξήσει πραγματικά το μέγεθος των οπισθίων του! Όσοι δεν γυμνάζουν τους γλουτούς τους και κάθονται πολλές ώρες μέσα στην ημέρα ενδέχεται να εκδηλώσουν το λεγόμενο “Σύνδρομο Ανενεργών Οπισθίων”.

    Gym

    Ουσιαστικά με τον όρο ενοούμε την αποδυνάμωση των γλουτιαίων μυών, σε συνδυασμό με το σφίξιμο των καμπτήρων του ισχίου, που οδηγεί προοδευτικά σε πόνο, τραυματισμούς και γενικότερα προβλήματα στα γόνατα, στα οπίσθια, τα ισχία ακόμη και τη μέση. Αυτή η αδράνεια μπορεί να καταστρέψει το μυαλό, τον κύκλο του ύπνου ακόμα και τα όργανα μας. Μπορεί ακόμα να μειώσει σταδιακά και το προσδόκιμο ζωής μας…

    gym

    Η λύση λοιπόν είναι να κινούμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε. Οι ειδικοί, μάλιστα, συμβουλεύουν τους εργαζόμενους να κάνουν διαλείμματα κατά την διάρκεια της ημέρας και να στέκονται όρθιοι για όσο περισσότερο χρόνο μπορούν. Αρκούν μόνο πέντε λεπτά  γυμναστικής, για να δείτε αποτελέσματα, από το να σηκώνεστε από την καρέκλα σας μέχρι και να κάνετε γύρους μέσα στο γραφείο σας.

     exercise

    Αφήστε το αυτοκίνητο, και ξεκινήστε το περπάτημα πριν ή μετά τη δουλειά. Επίσης, όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο, επιλέξτε ασκήσεις όπως τα καθίσματα και τις προβολές. Μην περιμένετε να δείτε αλλαγή από την πρώτη εβδομάδα, όμως εάν ακολουθήσετε ένα συστηματικό πρόγραμμα θα δείτε σταδιακά αλλαγές στους γλουτούς σας.

     gym

    Τέλος, οι επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στο μυοσκελετικό μας σύστημα είναι εξίσου σημαντικές. Οι μεσήλικες που κάνουν καθιστική ζωή έχουν συχνά μυϊκές κράμπες, δυσκαμψία σε μικρές και μεγάλες αρθρώσεις, αυχεναλγίες και αυχενικά σύνδρομα, ενώ αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα εμφάνισης αρθρίτιδας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/eftichos-iparchoun-ki-aftes-gia-na-diafimisoun-ta-nisia-mas-meta-tin-emily-sti-santorini-ke-sexy-vasilissa-ton-vikings/69477



    ΣΧΟΛΙΑ