• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας- 2 Μητροπολίτες ήταν όμηροι

    • NewsRoom


    Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στις κυπριακές αρχές για αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία. Το αεροσκάφος είναι το Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών (Egypt Air), το οποίο εκτελούσε την πτήση ΜS 181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο, αλλά προσγειώθηκε στις 8:46 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με 55 επιβαίνοντες.

    Σχεδόν όλοι οι επιβάτες της πτήσης έχουν απελευθερωθεί εκτός από τέσσερις ξένους και το πλήρωμα. Οι τέσσερις επιβάτες που έχουν κρατηθεί όμηροι είναι Βρετανοί, ένας Ιταλός και ένας Ιρλανδός.

    Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ του Λίβυου αεροπειρατή, ο οποίος φέρεται να ζητά πολιτικό άσυλο, και της αστυνομίας, μέσω του πιλότου.

    Ανάμεσα σε όσους απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

    Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

    Το αεροπλάνο, αυτή την στιγμή βρίσκεται απομονωμένο σε χώρο του αεροδρομίου της Λάρνακας και αναμένεται σε λίγο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία για τα αιτήματά τους.

    Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες αν υπάρχουν αεροπειρατές επί του αεροσκάφους ή απειλή για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

    Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ενώ στο αεροδρόμιο έχουν μεταβεί άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Κύπρου.

    «Ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Λάρνακας ενημερώθηκε στις 08:30 ότι στο αεροπλάνο των αιγυπτιακών αερογραμμών έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία», ανέφερε αστυνομική πηγή στο Cyprus Weekly προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:50.

    Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται επιχείρηση να υπάρξει διαπραγμάτευση με άτομα που είναι μέσα στο αεροσκάφος, το  οποίο και αυτή την ώρα είναι αποκλεισμένο σε συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου. Ενώ, οι αεροπειρατές φαίνεται ότι προτίθενται να αφήσουν γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος.

    Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν φτάσει ασθενοφόρα ενώ δεν υπάρχει ακόμα έξοδος κανενός επιβάτη από το αεροσκάφος ούτε επικοινωνία με τους αεροπειρατές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ