• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ολοκληρώθηκε η πώληση του ΟΛΠ στο Πεκίνο, παρουσία του Α. Τσίπρα


    Υπεγράφη στο Πεκίνο η συμφωνία εξαγοράς του 67% του ΟΛΠ από την COSCO, παρουσία του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Li Keqiang και Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Σε ανακοίνωση του κινεζικού ομίλου αναφέρονται τα εξής:

    “Στις 4 Ιουλίου 2016, η China COSCO Shipping Corporation limited (“COSCO SHIPPING”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπέγραψαν συμφωνία στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, επιβεβαιώνοντας ότι οι προϋποθέσεις που καθορίστηκαν στην πρόσφατα υπογραφείσα Συμφωνία Εξαγοράς Μετοχών (“SPA”) έχουν εκπληρωθεί”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού ομίλου. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα ορόσημο για την εξαγορά του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) από την COSCO SHIPPING. Ο Wan Min, Γενικός Διευθυντής της COSCO SHIPPING, και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραψαν Έγγραφη Επιβεβαίωση, παρουσία του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Li Keqiang και του Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας”.

    Υπενθυμίζεται πως η αρχική συμφωνία για την πώληση του ΟΛΠ είχε υπογραφεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 8 Απριλίου.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

    Στις 8 Απριλίου 2016, η COSCO SHIPPING υπέγραψε τη Συμφωνία Εξαγοράς Μετοχών και τη Συμφωνία Μετόχων με το ΤΑΙΠΕΔ. Στις 10 Ιουνίου 2016, διεξήχθη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Συναλλαγή ως συμβατή με τον ελληνικό νόμο για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων.

    Η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε με ευρεία πλειοψηφία αυτή τη σπουδαία συμφωνία παραχώρησης στις 30 Ιουνίου 2016, ολοκληρώνοντας μια σειρά απαραίτητων εγκρίσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής από την COSCO SHIPPING.
    Η σημερινή τελετή υπογραφής θα εμβαθύνει ακόμα περισσότερο τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, και προάγει την ανάπτυξη των σινο-ελληνικών σχέσεων.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/poli-mikri-i-ofili-tis-jet-oil-sta-elpe-adikeologiti-i-ptosi-tis-timis-tis-metochis/58377

     



    ΣΧΟΛΙΑ