• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    38χρονος Τούρκος μετά την απέλασή του: «Μου φέρθηκαν σαν μουσαφίρη» (video)


    Στην οικογένειά του επέστρεψε σήμερα ο 38χρονος Τούρκος από την Ανδιανούπολη, ο οποίος είχε συλληφθεί στον Έβρο αφού πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

    Ο Μουσά Aλερίκ, μετά την απέλασή του, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την ανακούφισή του, αλλά και την καλή μεταχείριση που έλαβε από τις ελληνικές αρχές.

    «Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Έτσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη. Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο. Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια.

    Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο, πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου», ανέφερε.

    Στο τουρκικό έδαφος τον περίμεναν δεκάδες δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, μέλη της οικογένειάς του αλλά και Τούρκοι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στα σύνορα υποδέχτηκε τον 38χρονο, εκτός από τον πατέρα και τον γιο του,  ο δήμαρχος Αδριανούπολης, Ρετσέπ Γκουρκάν, ο οποίος ευχαρίστησε τις ελληνικές Αρχές για την γρήγορη επιστροφή του Τούρκου πολίτη στην πατρίδα του.

    Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του Μουσά Aλερίκ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απελάθηκε ο Τούρκος που πέρασε παράνομα στα σύνορα του Έβρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έβρος: Συνελήφθη Τούρκος που πέρασε παράνομα τα σύνορα



    ΣΧΟΛΙΑ