• The Mononews Lab

    Επιστροφή στα θρανία με σωστές διατροφικές συνήθειες: 3+1 tips για τους γονείς

    • NewsRoom

    Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και οι γονείς «εξοπλίζουν» τα παιδιά με όλα τα απαραίτητα: τσάντες, κασετίνες, βιβλία, τετράδια, όλα τα γνωστά μας σχολικά είδη που είναι αναγκαία για κάθε μαθητή. Όμως εξίσου αναγκαία για τα παιδιά είναι και η υγιεινή διατροφή, που θα τους δώσει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σχολείου και την ενέργεια. Γεμίστε λοιπόν την τσάντα τους με υγιεινά σνακ!

    Ξεκινώντας από το πρωινό (που δε λέμε τυχαία ότι είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, καθώς είναι 100% απαραίτητο για να αποδώσει το παιδί στο σχολείο) και συνεχίζοντας με το κολατσιό, τα παιδιά είναι καλό να μάθουν από μικρή ηλικία να τρέφονται σωστά, χωρίς όμως να στερούνται και τις αγαπημένες τους γεύσεις.

    Ιδανικά θα πρέπει να αποφεύγονται τα συσκευασμένα τρόφιμα και, αντ’ αυτών, το παιδί να καταναλώνει φρούτα ή λαχανικά που του αρέσουν (μην το πιέζετε να φάει κάτι που δεν του αρέσει, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το αντίθετο από το επιθυμητό), αλλά και γευστικές, υγιεινές εναλλακτικές έναντι των συσκευασμένων τροφίμων, όπως για παράδειγμα σπιτικές μπάρες.

    Να θυμάστε: ένα ποιοτικά «πλήρες» γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά.

    Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να εμπνεύσετε καλές διατροφικές συνήθειες στο παιδί σας:

    1. Αν είναι δυνατόν προετοιμάστε τα snacks το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να μην τρέχετε πανικόβλητοι το πρωί για να τα προλάβετε όλα.
    2. Δώστε κίνητρο στα παιδιά, ώστε να σας βοηθήσουν να τα ετοιμάσετε. Έτσι, θα εξοικειωθούν με τις υγιεινές διατροφικές επιλογές.
    3. Κόψτε τα τρόφιμα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Για τα μικρότερα παιδιά είναι προτιμότερο τα κομμάτια να είναι μικρά για να διευκολυνθεί η κατανάλωσή τους.
    4. Επιλέξτε ένα φαγητοδοχείο με τους αγαπημένους ήρωες του παιδιού. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να χαίρεται που θα το παίρνει μαζί του στο σχολείο.

    Επίσης, μην αμελήσετε, μαζί με το κολατσιό, να βάλετε στη σχολική τσάντα και ένα παγούρι, και πάλι με τους αγαπημένους ήρωες του παιδιού στη συσκευασία, ώστε να μάθει να πίνει αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Μην ξεχάσετε, λοιπόν, στη λίστα με τα ψώνια για την έναρξη της σχολικής χρονιάς να προσθέσετε ένα φαγητοδοχείο και ένα παγούρι. Και φυσικά, ο ιδανικός προορισμός γι’ αυτά τα ψώνια είναι τα Public, όπου θα βρείτε τεράστια ποικιλία που θα καλύψει κάθε σας ανάγκη και κάθε απαίτηση του παιδιού, όπως κι αν είναι ο αγαπημένος του ήρωας, το αγαπημένο τους χρώμα ή σχέδιο!