• sports

    «Βόμβα» από ΕΠΟ: Υποβιβάζονται ο ΟΦΗ και ο Αιγινιακός – Πρόστιμο 300.000 για κάθε ομάδα

    ΟΦΗ


    Ένοχες έκρινε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΗ τις ομάδες του ΟΦΗ και του Αιγινιακού, υποβιβάζοντας τις δύο ομάδες από τα πρωταθλήματά τους. Ωστόσο η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, ενώ ο ΟΦΗ αναμένεται να ασκήσει έφεση.

    Ειδικότερα, η ΕΠΟ έκρινε ένοχη την ομάδα του ΟΦΗ για για χειραγώγηση του ματς με τον Αιγινιακό, τον Νοέμβριο 2017, ο οποίος είχε λήξη 6-0 υπέρ της ομάδας του Ηρακλείου. Μετά από έρευνα είχε προκύψει ότι ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος είχε έρθει συμφωνία με τον Γιάννη Νώπα (πρόεδρο του Αιγινιακού) και μέσω αυτού με τους παίκτες Λιόλιο, Τόλιο και Γιατζιτζόγλου ώστε να χάσει ο Αιγινιακός με τουλάχιστον τρία γκολ

    Έτσι η ΕΠΟ αποφάσισε πως ο ΟΦΗ θα πρέπει να υποβιβαστεί στην Football League και ο Αιγινιακός στην Γ’ Εθνική. Επίσης τους αφαιρεί 6 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα και θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 300.000 ευρώ. Επίσης στον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, κ. Τσάλο πρόστιμο 60.000 ευρώ και απαγόρευση εφ’ όρου ζωής από το ποδόσφαιρο. Ίδια τιμωρία και για τον πρόεδρο του Αιγινιακόυ, κ. Νώπα.

    Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές Λιόλιο, Τόλιο και Γιαζιτζόγλου απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα δέκα χρόνια!

    Ο ΟΦΗ είναι δεδομένο πως θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων, ενώ για την ώρα δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην βαθμολογία. Ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά και όλα τα αποτελέσματά του θα ισχύουν επίσης κανονικά.



    ΣΧΟΛΙΑ