• sports

    Παγκόσμιο σοκ: Νεκρός ο Kόμπι Μπράιαντ από πτώση ελικοπτέρου (upd)

    • NewsRoom


    Παγκόσμιος θρήνος στον χώρο του αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης.

    Ο κορυφαίος βετεράνος παίκτης του NBA Κόμπι Μπράιαντ σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ έχασε τη ζωή του έπειτα από μοιραία πτώση ελικοπτέρου τύπου Sikorsky S-76 στο οποίο επέβαινε.

    Την είδηση μετέδωσε το TMZ το οποίο αναφέρει ότι ο 41χρονος Μπράιαντ επέβαινε στο ιδιωτικό ελικόπτερο μαζί με τουλάχιστον άλλα 3 άτομα. Το ελικόπτερο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατέπεσε το πρωί (τοπική ώρα) σε λόφο στην περιοχή Calabasas, κοντά στο LA και αμέσως άρπαξε φωτιά. Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση στις 10.01 π.μ. τοπική ώρα.

    Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως μεταξύ των θυμάτων βρισκόταν και η κόρη του Κόμπι Μπράιαντ, Τζιάνα (Τζίτζι). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας και η κόρη μετέβαιναν στις ακαδημίες μπάσκετ που έχει ο Κόμπι σε γειτονική περιοχή.

    Αν και η αρχική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για 5 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου, νεώτερη ενημέρωση της Αστυνομίας ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων στα 9 άτομα (πιλότος και 8 επιβαίνοντες).

    Λίγα λόγια για τον Κόμπι Μπράιαντ

    Ο «Black Mamba» συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών του στην Ιστορία του ΝΒΑ, με 18 all star εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου θήτευσε αποκλειστικά στους Λος Άντζελες Λέικερς. O Μπράιαντ είχε επιλεγεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 1996, ενώ στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζουν 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 2 τίτλοι MVP τελικών και ένας κανονικής περιόδου (2008), και δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ.

    Μεταξύ των τιμών που του είχαν αποδόσει οι Λέικερς, ήταν η απόσυρση των φανέλων του με το Νο8 και το Νο24, κάτι που δεν είχαν επαναλάβει για κανέναν παίκτη στην ιστορία τους.

    Το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ, κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του μπάσκετ, κερδίζοντας το 2018 το Όσκαρ στην ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους (ο ίδιος ήταν σεναριογράφος και ηθοποιός), «Dear Basketball».

    O τέως άσος του NBA ήταν παντρεμένος με τη Βανέσα Μπράιαντ και είχαν αποκτήσει μαζί  τέσερα παιδιά, τις Τζιάνα, Νατάλια, Μπιάνκα και τη νεογέννητη Κάπρι.

     



    ΣΧΟΛΙΑ