• sports

    Την πιθανότητα κρατικής βοήθειας συζήτησε η Super League – Τι πρότεινε ο Γιάννης Αλαφούζος

    • NewsRoom
    Γιάννης Αλαφούζος

    Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής


    To ζήτημα της κατάθεσης αιτήματος προς το κράτος για βοήθεια προς της ομάδες απασχόλησε την τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/05).

    Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τέθηκε επί τάπητος από τον εκπρόσωπο του Βόλου και μία επιστολή της θεσσαλικής ομάδας, με την οποία ζητούσε από τη Λίγκα να αιτηθεί ενίσχυση από το κράτος.

    Εκείνη τη στιγμή υπήρξε παρέμβαση στην τηλεδιάσκεψη (και) του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου (ο οποίος δεν συμμετείχε από την αρχή της συνεδρίασης) τονίζοντας πως η Super League θα πρέπει να στείλει επιστολή προς το κράτος ζητώντας διευκολύνσεις στις ΠΑΕ.

    Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας, τόνισε πως θα έπρεπε να εξειδικευτεί το θέμα των «διευκολύνσεων», με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού να απαντάει πως «…θα πρέπει να αιτηθούμε δανειοδότηση από το κράτος με ευνοϊκούς όρους κι επιπλέον φορο-ελαφρύνσεις», φέρνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου υπήρξε κρατική δανειοδότηση προς τις ομάδες για να μην «σκάσουν» οικονομικά (κάτι αντίστοιχο σκοπεύει να κάνει και η ισπανική κυβέρνηση με τη LaLiga).

    Για τις δε φορο-ελαφρύνσεις, έγινε κουβέντα για περαιτέρω μειώσεις των φορολογικών συντελεστών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και στις εισφορές που πληρώνουν οι ομάδες.

    Τέλος, στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League, γνωστοποιήθηκε από το προεδρείο του συνεταιρισμού η ανακοίνωση της FIFA (μέχρι το τέλος του 2020) για τις 5 αλλαγές σε τρία διαφορετικά χρονικά σημεία των αγώνων και την 20άδα στις αποστολές, αντί για 18άδα που ίσχυε μέχρι σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ