• sports

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Σπουδαία πρόκριση στους «4» του Shanghai Masters – Επικράτησε 2-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς

    • NewsRoom


    Ασταμάτητος στο Shanghai Masters 1000 o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κατάφερε σπουδαία νίκη απέναντι στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ και μάλιστα με ανατροπή, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον κακό του δαίμονα Ντανίλ Μεντβέντεφ.

    Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω στο πρώτο σετ του αγώνα (3-6) όμως στο δεύτερο σετ ανέβασε την απόδοσή του και ισοφάρισε οδηγώντας τον αγώνα στο τρίτο και τελευταίο σετ όπου κατάφερε να κάνει τον μεγάλο «Νόλε» να υποκλιθεί στο ταλέντο και τη μαχητικότητά του.

    Ο Τζόκοβιτς μπήκε στο παιχνίδι αγριεμένος. Καθάρισε το πρώτο γκέιμ με συνοπτικές διαδικασίες αφού δεν έχασε πόντο, ενώ στο δεύτερο έκανε μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά, με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι νωρίς νωρίς. Στη συνέχεια ο Σέρβος τενίστας, Νο 1 στον κόσμο, κράτησε το σερβίς του και πήρε το σετ με 6-3.

    Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος. Έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το μπρέικ στον Τζόκοβιτς στο έκτο γκέιμ, και ενώ προηγείτο με 3-2. Είχε δύο μπρέικ πόιντ, ωστόσο ο Σέρβος έμεινε ψύχραιμος και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους πήρε το γκέιμ, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Όμως το καλύτερο το άφησε για το τέλος. Ενώ το σκορ ήταν 6-5 υπέρ του, ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο σερβίς του Τζόκοβιτς και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 7-5, και οδήγησε το ματς σε τρίτο σετ.

    Εκεί ο Τσιτσιπάς τα έκανε όλα σωστά. Κατάφερε μπρέικ στον Τζόκοβιτς στο τέταρτο γκέιμ, προηγούμενος με 3-1 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έτσι έφτασε σε μια μεγαλειώδη επικράτηση κόντρα στον καλύτερο τενίστα του κόσμου!

    Η πρόκρισή του στα ημιτελικά και η νίκη του απέναντι στο No1 της κατάταξης δεν είναι το μοναδικό που κέρδισε ο Στέφανος από αυτή την αναμέτρηση. Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ATP Finals του Λονδίνου, στο οποίο συμμετέχουν οι 8 καλύτεροι τενίστες του κόσμου! Το ATP Finals θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου και ο Τσιτσιπάς γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα πάρει μέρος σε αυτό το τουρνουά. ha+



    ΣΧΟΛΙΑ