• sports

    Στα play-off του Champion League πέρασαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

    • NewsRoom


    Διπλή επιτυχία για τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά των ομίλων του Champions League καθώς τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, στην οποία θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στους ομίλους.

    Στη Μόσχα, η ομάδα του ΠΑΟΚ κατάφερε να έρθει ισοπαλία 0-0 με την Σπάρτακ Μόσχας, σε ένα παιχνίδι όπου οι Θεσσαλονικείς έχασαν πολλές μεγάλες ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως έπαιζαν με έναν παίκτη περισσότερο, λόγω της αποβολής στο 33ο λεπτό του Λουίς Αντριάνο, για χτύπημα εκτός φάσης στον Κρέσπο. Έτσι, έχοντας νικήσει στον πρώτο αγώνα με 3-2 πέρασε στην επόμενη φάση.

    Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου με σχετική άνεση βάσει των συνθηκών πήρε το «χρυσό» 0-0 και προκρίθηκε στα play-off του Champions League εκεί που περιμένει την Μπενφίκα για την απόλυτη υπέρβαση.

    Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ ήταν οι Κάνιας, Μαουρίσιο που ουσιαστικά αυτοί δεν επέτρεψαν ποτέ στη Σπάρτακ να βρει ρυθμό, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Μάτος, που «έσβησε» τον… πολύ, Πρόμες, με τον Ολλανδό να μένει απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.

    Σχεδόν την ίδια ώρα, η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Σέλτικ και με το 1-1 του αγώνα της Σκοτίας να περάσει στην επόμενη φάση.

    Ο Ροντρίγκο Γκάλο έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ με 1-0 στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μάρκο Λιβάγια έκανε στο 50’ με κεφαλιά (έπειτα από κεφαλιά πάσα του Λαμπρόπουλου μετά το φάουλ του Γκάλο από τ’ αριστερά) το 2-0 κόντρα στη Σέλτικ, η οποία μείωσε σε 2-1 με τέρμα του Σινκλέρ στο 78ο λεπτό.

    Στον επόμενο αγώνα η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Ουγγρική  Βίντι (ή αλλιώς Βιντεότον) η οποία απέκλεισε την Σουηδική Μάλμε.



    ΣΧΟΛΙΑ