• sports

    Sports Illustrated: Καλύτερος παίκτης του NBA για το 2020 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

    • NewsRoom

    Γιάννης Αντετοκούνμπο


    Στην κορυφή της λίστας, που δημοσίευσε το διάσημο αμερικανικό περιοδικό Sports Illustrated, με τους 100 καλύτερους παίκτες του NBA για το 2020 βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

    Η περίοδος 2018-2019 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη για τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού διακρίθηκε ως ο Πολυτιμότερος Παίκτης (MVP) στο NBA, ενώ οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς μέχρι τα Playoffs.

    Στη συνέχεια αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος σε διάφορα τουρνουά, καθώς και το Μουντομπάσκετ. Παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της Ελλάδας, ο Greek Freak έδειξε το ταλέντο του και το πάθος του.

    Στην 6η ετήσια λίστα με το Top 100 των NBAers του 2020, το Sports Illustrated κατέταξε τον Γιάννη στο νούμερο ένα της λίστας ως τον καλύτερο παίκτη, αφήνοντας πίσω του τον Καουάι Λέοναρντ των Λος Άντζελες Κλίπερς και τον «βασιλιά» του NBA, ΛεΜπρον Τζέιμς, που αγωνίζεται στους Λέικερς.

    Σημειώνεται ότι ο ΛεΜπρον κατείχε την πρώτη θέση της λίστας επί 6 χρόνια με τον Αντετοκούνμπο να είναι ο παίκτης που τον εκθρονίζει.

    Το Sports Illustrated επισημαίνει πως η επιλογή έγινε καθαρά με υποκειμενική αξιολόγηση και αντικειμενικά στοιχεία χωρίς να επηρεάζεται από την ομάδα του κάθε παίκτη.

    Το top 10 της λίστας του Sports Illustrated

    Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς)

    Καουάι Λέοναρντ (Κλίπερς)

    Λεμπρόν Τζέιμς (Λέικερς)

    Στέφεν Κάρι (Ουόριορς)

    Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς)

    ΛεΜπρόν Τζέιμς
    ΛεΜπρόν Τζέιμς

    Άντονι Ντέιβις (Λέικερς)

    Τζόελ Εμπίντ (Σίξερς)

    Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς)

    Πολ Τζορτζ (Κλίπερς)

    Ντάμιαν Λίλαρντ (Πόρτλαντ)



    ΣΧΟΛΙΑ