ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θρήνος έχει ξεσπάσει στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αφρικής μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Τζέιντεν Άνταμς, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ, όπου ο 25χρονος μέσος είχε αγωνιστεί σε τρεις αναμετρήσεις.
Ο Άνταμς, ο οποίος ανήκε στη Μαμελόντι Σαντάουνς και αποτελούσε βασικό στέλεχος της εθνικής Νοτίου Αφρικής, έφυγε από τη ζωή υπό συνθήκες που μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί επισήμως.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μάχη με την κατάθλιψη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας. Δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, ο ποδοσφαιριστής είχε χάσει τη γιαγιά του, ωστόσο παρέμεινε στην αποστολή της εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, επιλέγοντας να συνεχίσει να προσφέρει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της χώρας του.
Ο νεαρός μέσος είχε αγωνιστεί ως βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, απέναντι στο Μεξικό και την Τσεχία, ενώ συμμετείχε ως αλλαγή και στην τρίτη αναμέτρηση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Νότια Αφρική πανηγύρισε μία από τις σημαντικότερες νίκες της στη διοργάνωση και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «32» του τουρνουά.
Στη νοκ άουτ αναμέτρηση με τον Καναδά, όπου οι «Μπαφάνα Μπαφάνα» γνώρισαν τον αποκλεισμό, ο Άνταμς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.
Ο θάνατος του 25χρονου ποδοσφαιριστή έχει προκαλέσει βαθιά συγκίνηση στο διεθνές ποδόσφαιρο, με τις ομάδες και τους διοργανωτές να αναμένεται να τιμήσουν τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή στις επόμενες αναμετρήσεις.
Ο Τζέιντεν Άνταμς θεωρούνταν ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του νοτιοαφρικανικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, είχε πρωταγωνιστήσει τη σεζόν 2025/26 στην κατάκτηση του αφρικανικού Champions League από τη Μαμελόντι Σαντάουνς, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της χώρας.
Διαβάστε επίσης
Αεροπορικές: Νέες αυξήσεις στα εισιτήρια μέσα στο καλοκαίρι παρά την υποχώρηση του πετρελαίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AXIA – Alpha Finance και Optima Bank βλέπουν νέο ράλι στις τράπεζες
- Ιωάννινα: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στον Κάμπο Παραμυθιάς
- ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση 4 σημείων της ΚΕ – «Επιταχύνουμε άμεσα τις προετοιμασίες για τις εκλογές»
- Κικίλιας από Κάλυμνο: Το νησί πρέπει να έχει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνο – 4ετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.