• sports

    Πρωταθλητές του ΝΒΑ για το 2020 οι Λέικερς – Με ελληνική σημαία πανηγύρισε ο Κώστας Αντετοκούνμπο

    • NewsRoom


    Τον 17ο τίτλο στην ιστορία τους κατέκτησαν οι Λος Άντζελες Λέικερς, τα ξημερώματα της Δευτέρας, επικρατώντας με 103-96 απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ, στους τελικούς του ΝΒΑ για το 2020.

    Ο «βασιλιάς» ΛεΜπρόν Τζέιμς επέστρεψε στον θρόνο του, σημειώνοντας με την ομάδα του το 4-2 και χαρίζοντας στο Λος Άντζελες το πρώτο τους δαχτυλίδι από τότε που αποσύρθηκε ο «θρυλικός» Κόμπι Μπράιαντ, 10 χρόνια μετά. Όπως ήταν αναμενόμενο, αφιέρωσαν τη νίκη τους στον αείμνηστο Κόμπι, που έχασε τη ζωή του αιφνίδια σε ατύχημα με το ελικόπτερο τον περασμένο Ιανουάριο.

    Με την κατάκτηση αυτή, οι Λέικερς φτάνουν τους 11 τίτλους από το 1980 κι έπειτα, όσες έχουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Δύσης μαζί!

    Σηκώνοντας την ελληνική, αλλά και την νιγηριανή σημαία, τη νίκη γιόρτασε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος αν και δεν είχε συμμετοχή, ανήκει στο ρόστερ της ομάδας. Συνεπώς γίνεται ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα παίκτης που κατακτά το NBA.

    Για τους Χιτ, ο Αντεμπάγιο τελείωσε το ματς με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ οι Μπάτλερ και Κράουντερ είχαν από 12 πόντους.

    Ο βασιλιάς, από την άλλη, τελείωσε το ματς με 26 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

    Οι Τζέιμς και Γκριν έγιναν ο τρίτος και ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία, που κατακτά τίτλο με τρεις διαφορετικές ομάδες. Οι προηγούμενοι δύο ήταν ο Ρόμπερτ Χόρι (Λέικερς, Χιούστον, Σαν Αντόνιο) και ο Τζον Σάλεϊ (Ντιτρόιτ, Σικάγο, Λέικερς), με τον ΛεΜπρόν να έχει τίτλους με το Μαϊάμι, το Κλίβελαντ και τώρα τους Λέικερς, κατακτώντας το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΛεΜπρον πέτυχε triple double με 28 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ), ενώ πήρε και το βραβείο του MVP της σειράς των τελικών.

    Τα δωδεκάλεπτα: 20-28,16-36,22-23,35-19

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ