• «Πορτογάλοι» MVP: Τι έκαναν μετά την Πριμέιρα

    sports

    «Πορτογάλοι» MVP: Τι έκαναν μετά την Πριμέιρα

    • NewsRoom

    Ας πάμε σε μία ωραία ανασκόπηση. Ο χρόνος θα γυρίσει 15 χρόνια και θα φτάσουμε μέχρι και το σήμερα για να δούμε τι έκαναν από το 2006 και μετά αυτοί που αναδείχτηκαν MVP στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, την Πριμέιρα Λίγκα.

    Μπορεί να μην ανήκει στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης, αλλά σίγουρα είναι μέσα στην οκτάδα και έχει δώσει παίκτες που διέπρεψαν στη Γηραιά Ήπειρο και στο ΤΟΠ-5 των πρωταθλημάτων, όταν άφησαν την Πορτογαλία. Με πρώτο και κυριότερο φυσικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν πρόλαβε να βγει MVP στη χώρα του αλλά κατέκτησε τον κόσμο μακριά από αυτήν. Θα τους δούμε ανά έτος από το 2006 ως και σήμερα. Πριν περάσουμε στο… κυρίως πιάτο να αναφέρουμε οτι όσοι ψάχνετε να παίξετε στοίχημα σε Νόμιμη και Ασφαλής πλατφόρμα, η Netbet αποτελεί ιδανική επιλογή.

    2006: Ρικάρντο Κουαρέσμα

    Ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Ταλέντο εφάμιλλο του Κριστιάνο Ρονάλντο, άφησε τη Σπόρτινγκ για να πάει στην Μπαρτσελόνα, αλλά εκεί δεν έπεισε ποτέ. Επέστρεψε στην Πόρτο και μετά ακολούθησαν Ίντερ, Τσέλσι, Μπεσίκτας, Αλ Άχλι, ξανά Πόρτο, πάλι Μπεσίκτας, Κασίμπασα και Γκιμαράες στον επαναπατρισμό.

    2007: Σιμάο

    Κι αυτός από τη Σπόρτινγκ –που εκείνα τα χρόνια μαζί με τον Ρονάλντο έβγαζε συνεχώς παίκτες- και μετά στην Μπαρτσελόνα. Δεν μπόρεσε να σταθεί στην Μπάρτσα, έπαιξε καλά στην Μπενφίκα, αλλά και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά πήρε την κατιούσα με τις Μπεσίκτας, Εσπανιόλ και Νόρθιστ Γιουνάιτεντ να ακολουθούν. Έχει κλείσει πια την καριέρα του.

    2008: Λισάντρο Λόπεζ

    Πάταγο έκανε με τα γκολ του στην Πόρτο. Ο Αργεντίνος είχε έρθει από τη Ρασίνγκ Κλουμπ, μετά τους δράκους έκανε μία μεγάλη μεταγραφή στη Λυών. Κι εκεί πέτυχε, αλλά δεν έκανε το βήμα παραπάνω. Μετά άρχισε να κολλάει ένσημα σε Αλ-Γκαράφα, Ιντερνασιονάλ, Ρασίγνκ Κλουμπ, Ατλάντα Γιουνάιτεντ για να επιστρέψει ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε.

    2009: Μπρούνο Άλβες

    Τεράστια καριέρα ο κεντρικός αμυντικός. Από την Πόρτο βρέθηκε δανεικός στη Φαρένσε, την Γκιμαρές και στα μέρη μας με την ΑΕΚ. Επέστρεψε στην Πόρτο μετά τους δανεισμούς, έκανε πάταγο και από MVP πήγε στο παχυλό συμβόλαιο της Ζενίτ. Ακολούθησαν Φενέρ, Κάλιαρι, Ρέιντζερς, Πάρμα και τώρα η Φαμαλικάο.

    2010: Νταβίντ Λουίζ

    Από τη Βιτόρια στην Μπενφίκα και από εκεί στη μεγάλη μεταγραφή στην Τσέλσι. Ο σγουρομάλλης Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έπαιξε κατόπιν στην Παρί, επέστρεψε στην Τσέλσι και μετά στην Άρσεναλ. Τώρα είναι ελεύθερος.

    2011 & 2012: Χουλκ

    Ο Βραζιλιάνος αφού είχε περάσει από Βιτόρια, Καβασάκι Φροντάλε, Σαπόρο, Τόκιο Βέρντι, μέχρι να λάμψει στην Πόρτο. Εξαργύρωσε τις εμφανίσεις με μεταγραφή στη Ζενίτ και μετά επέλεξε παχυλά συμβόλαια σε Σανγκάι ΣΙΠΓ και Ατλέτικο Μινέιρο στην οποία είναι μέχρι τώρα.

    2013: Νεμάνια Μάτιτς

    Ξεκίνησε από την Κολουμπάρα, συνέχισε στην Κόζιτσε και όταν πήγε πρώτη φορά στην Τσέλσι δόθηκε δανεικός στη Φίτεσε. Στην Μπενφίκα όμως δίμετρος αμυντικός χαφ έκανε τη διαφορά. Επέστρεψε στην Τσέλσι και μετά ακολούθησε τον Μουρίνιο στη Γιουνάιτεντ, όπου παίζει μέχρι και τώρα.

    2014: Έντσο Πέρεζ

    Από τη Γοδόι Κρουζ στην Εστουδιάντες και από εκεί στην Μπενφίκα που τον έδωσε δανεικό στους φοιτητές για λίγο. Μετά ο Αργεντίνος μέσος έλαμψε στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου. Πήρε μεταγραφή για τη Βαλένθια. Δεν έκανε ποτέ τη διαφορά. Επέστρεψε στην Αργεντινή και τη Ρίβερ Πλέιτ.

    2015 & 2016: Γιονάς

    Φοβερά πράγματα από τον Βραζιλιάνο επιθετικός μέσος στην Μπενφίκα, όπου ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του. Από την Γκουαρανί στη Σάντος και από την Γκρέμιο στην Πορτουγκέζα μέχρι να βρεθεί στη Βαλένθια. Από τις νυχτερίδες στους αετούς για τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

    2017: Πίτσι

    Χαρισματικός επιθετικός μέσος, απόφοιτος των ακαδημιών της Μπράγκα. Δανεικός σε Ριμπεϊράο, Κοβίλια και Πάκος Φερέιρα, πριν πάρει μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν έπιασε εκεί, δόθηκε δανεικός στην Ντεπορτίβο για να πάει στην Μπενφίκα και να κάνει μία φοβερή χρονιά. Μετά δόθηκε δανεικός στην Εσπανιόλ.

    2018 & 2019: Μπρούνο Φερνάντες

    Επιδραστικός όσο λίγοι με το καλημέρα στη Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος μέσος έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους χαφ στον κόσμο. Από τη Νοβάρα, στην Ουντινέζε και μετά στη Σαμπντόρια για να παίξει μπάλα για πρώτη φορά στην πατρίδα του για τη Σπόρτινγκ. Αυτό ήταν. Τα πάντα έχουν πάρει τον δρόμο τους.

    2020: Χεσούς Κορόνα

    Ο Μεξικανός επιθετικός μέσος από τη Μοντερέι ήρθε στην Ευρώπη και στην Ολλανδία για λογαριασμό της Τβέντε. Εκεί διέπρεψε, τον έκανε δικό της η Πόρτο και δεν το έχει μετανιώσει.

    2021: Σεμπάστιαν Κοάτες

    Ο Ουρουγουανός είναι ο πρώτος αμυντικός μετά τον Νταβίντ Λουίζ που κατακτά αυτόν τον τίτλο. Από τη Νασιονάλ στη Λίβερπουλ. Δεν έπεισε στο Άνφιλντ, πήγε στη Σάντερλαντ και από εκεί στην πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ. Κορυφαία μεταγραφή για τα λιοντάρια και για τον ίδιο.