• sports

    ΠΑΟΚ – ΞΑΝΘΗ: Προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητούν ακύρωση των αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

    Ιβάν


    ΠΑΟΚ και Ξάνθη «παίζουν» στο Συμβούλιο της Επικρατείας το τρίτο –και σημαντικότερο- ημίχρονο για την επαπειλούμενη τιμωρία τους, πριν ακόμα υπάρξει οριστική απόφαση για την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα για πολυιδιοκτησία.

    Οι δύο ΠΑΕ προσέφυγαν σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο και ζητούν την  ακύρωση των αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Μέχρι να κριθούν οι αιτήσεις ακύρωσης, κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής της τιμωρίας τους και ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄  Τμήματος του ΣτΕ.

    Η ΠΑΕ Ξάνθη  ζητεί επιπλέον  να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

    Οι δύο ΠΑΕ  υποστηρίζουν στις προσφυγές τους ότι εάν οι αποφάσεις καταστούν αμετάκλητες, θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη ενώ θα επέλθει βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στη φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και  εικονικών συμφωνιών, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

    Σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη,  οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια   συμμετοχής για  το 2020-2021 στο Champions League. Για την οικονομική ζημία, υποστηρίζουν ότι θα είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ λόγω απώλειας εσόδων, μεταξύ άλλων,  από τα τηλεοπτικά  δικαιώματα και τα χαμένα εισιτήρια.



    ΣΧΟΛΙΑ