• sports

    ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Σε Κυβέρνηση και UEFA για τη στάση της βελγικής αστυνομίας στο ματς με την Μπριζ

    • NewsRoom
    Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης

    Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης


    Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση, από την πρώτη στιγμή, ότι δε θα αφήσει να περάσουν απαρατήρητα τα όσα έκανε η αστυνομία του Μπριζ πριν αλλά και μετά την αναμέτρηση της τοπικής Κλαμπ με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του UEFA Europa Conference League. Μάλιστα, ανάμεσα στα θύματα της βίας των βελγικής Αρχών περιλαμβάνονται και 25 μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ.

    Οι φίλοι της ελληνικής ομάδας που βρέθηκαν στη βελγική πόλη έτυχαν πολύ κακής, αλλά και προκλητικής σε κάποιες περιπτώσεις συμπεριφοράς από την τοπική αστυνομία. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε άμεση ενημέρωση για τα όσα γίνονταν στους δρόμους της Μπριζ και πέριξ του «Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον» και η αντίδρασή της ήταν άμεση.

    Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ο ΠΑΟΚ γνωστοποίησε πως ενημέρωσε λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ παράλληλα προχώρησε σε καταγγελίες στην UEFA, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία του Βελγίου για τη στάση των Αρχών απέναντι στους Έλληνες οπαδούς.

    Παράλληλα, από το πρωί έχουν ενημερωθεί και οι Γιώργος Γεραπετρίτης Υπουργός Εξωτερικών) – Γιάννης Βρούτσης (αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού), οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ.

    Παράλληλα, κλήθηκε ο Βέλγος Πρέσβης στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, ενώ και ο Έλληνας Πρέσβης του Βελγίου θα παραβρεθεί στο υπουργείο εξωτερικών των Βρυξελλών. Αρμοδίως θα επικοινωνήσει και ο κ. Γεραπετρίτης με τον ομόλογό του.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

    «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρά σε καταγγελίες στην UEFA, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία του Βελγίου για τα κρούσματα πρωτοφανούς μίσους των Αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων αδιακρίτως. Παράλληλα ενημερώνονται στοιχειοθετημένα και λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

    Η βελγική αστυνομία αυθαίρετα προχώρησε σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, που δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο γήπεδο, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού απέναντι σε εκδρομείς, αλλά και χρήση τυφλής βίας κατά την έξοδο των οπαδών μας από το γήπεδο. Οι Αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας.

    Θύματα τυφλής βίας έγιναν τόσο οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και μέλη οικογενειών των αθλητών μας, όσο και τα 25 μέλη της ασφαλείας και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν καθόλη τη διάρκεια να διευκολύνουν την πρόσβαση των φιλάθλων μας στο γήπεδο. Όλα με αυτόπτες μάρτυρες τους τρεις απεσταλμένους της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Ενόψει του επαναληπτικού, περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την ταλαιπωρία των φιλάθλων μας και την πλήρη αποκατάσταση και ηθική αποζημίωση, όσων υπέστησαν ζημιά άδικα. Περιμένουμε επίσης και από τους συναδέλφους μας της Club Brugge να καταδικάσουν την εν πολλοίς ρατσιστική συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας που αντιμετώπισε τους Έλληνες ως εκ προοιμίου εγκληματίες.

    Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για τη διατήρηση της ψυχραιμίας τους μετά τα όσα αντιμετώπισαν, ενώ λυπούμαστε για όσους παρότι είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λόγω της παραφροσύνης της βελγικής αστυνομίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ford Focus: Όφελος ως €3.300

    Το κορυφαίο XΙΑΟΜΙ 14 Ultra 5G ήρθε σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

    Gucci: Πρώην μεγαλοστέλεχος των LVMH και Prada αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή CEO



    ΣΧΟΛΙΑ