• sports

    ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Ο Γ. Βασιλειάδης σε ρόλο Ασλανίδη ποδηγετεί το ποδόσφαιρο»

    • NewsRoom


    Επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικά στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη εξαπέλυσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή τη συμφωνία της ΕΡΤ με τις επτά «τηλεοπτικά άστεγες» ομάδες της Super League.

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ασκεί έντονη κριτική στην τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης, ΕΡΤ και ομάδων για το ύψος των χρημάτων που θα λάβουν οι ΠΑΕ, τα οποία, όπως αναφέρει, είναι αρκετά υψηλότερα από τις φυσιολογικές τιμές της αγοράς. Μάλιστα, κάνει λόγο για «ψηφοθηρική παρέμβαση» με χρήματα του κράτους που μοιράζονται σε ανώνυμες εταιρείες και τα οποία «θα λείψουν από εργαζόμενους και συνταξιούχους».

    Αναλυτικά η θέση του Ολυμπιακού αναφέρει

    «Η κρατική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται με την αδιανόητη “Τηλεοπτική Προσφορά Βασιλειάδη” σε συγκεκριμένες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.

    Με σκοπό καθαρά ψηφοθηρικό, αλλά και με στόχο την αιχμαλωσία του ποδοσφαίρου, ο κ. Υπουργός μοιράζει τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, ο οποίος ματώνει καθημερινά για να τα βγάλει πέρα!

    Το συμβόλαιο που προσφέρει η ΕΡΤ στις ομάδες και προέρχεται από το αίμα των φορολογούμενων είναι, ετησίως, κατά 6 με 7 εκατομμύρια “ακριβότερο” από τις νορμάλ τιμές της αγοράς, γι’ αυτό άλλωστε δεν υπήρχε από κανένα κανάλι προσφορά μεγαλύτερη των 10 εκατ. ετησίως, για το πακέτο των επτά ΠΑΕ.

    Ο κ. Βασιλειάδης, με άλλα λόγια, αποφάσισε να δώσει σε… Ανώνυμες Εταιρείες 14 εκατομμύρια ευρώ (η συμφωνία είναι διετής) τα οποία θα λείψουν από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους Έλληνες.

    Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο Υπουργός Βασιλειάδης, σε ρόλο Ασλανίδη, ποδηγετούν το ποδόσφαιρο, βιάζουν την τηλεοπτική αγορά και προκαλούν τον μέσο πολίτη».

    Η απάντηση Βασιλειάδη

    Απαντώντας ο Γιώργος Βασιλειάδης υποστηρίζει πως η πρόταση για τη συνεργασία της ΕΡΤ με τις 7 ομάδες ήταν σαφής και αυστηρά καθορισμένη, είχε έγκαιρα γίνει γνωστή σε όλες τις ομάδες της Super League και είχε συμφωνήσει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

    Ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακό για εμμονή της εναντίον της κυβέρνησης και δηλώνει πως δεν θα μπει σε αντιπαράθεση μαζί της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκλεισε η συμφωνία των «7» με Βασιλειάδη για ΕΡΤ



    ΣΧΟΛΙΑ