• sports

    Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ παρακολουθούσε Διαμαντίδη και Σπανούλη: Τι είχε δηλώσει για τους δύο αρχηγούς

    • NewsRoom

    Η σπουδαιότητα ενός πρωταθλητή έγκειται στο να μπορεί να ξεχωρίσει και να παραδεχθεί το ταλέντο των αντιπάλων του

    Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του NBA. Στα 20 χρόνια της πορείας του, ο διεθνής άσσος του μπάσκετ αγωνίστηκε μόνο με τη φανέλα των Lakers, με τους αριθμούς 8 και 24, χαρίζοντας μαγικές στιγμές στους φιλάθλους και σφραγίζοντας με την παρουσία του για πάντα την ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ. Το ταλέντο του; Αδιαμφισβήτητο και αδιαπραγμάτευτο. Το μεγαλείο του Κόμπι Μπράιαντ, ωστόσο, δεν κρυβόταν μόνο στο πόσο καλός παίκτης ήταν, αλλά και στο πόσο ικανός να ξεχωρίζει τα νέα ταλέντα, να τα παραδέχεται, ακόμη και να τα βοηθά.

    Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν φοβήθηκε ποτέ να ανταγωνιστεί μερικούς από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στο άθλημα, να μιλήσει γι΄αυτούς με τα καλύτερα λόγια, ακόμη και να βοηθήσει ορισμένους να βελτιωθούν. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ο δικός μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, τον οποίο ο βετεράνος μπασκετμπολίστας φαίνεται να είχε ξεχωρίσει από την αρχή της εμφάνισής του στο NBA. Την σεζόν ’17-’18, ο Μπράιαντ προκάλεσε τον Αντετοκούνμπο να βγει MVP. Την επόμενη σεζόν, ο πρωταθλητής των Lakers κάλεσε τον Έλληνα μπασκετμπολίστα να προπονηθούν μαζί. Από την επαφή τους αυτή, ο Έλληνας διεθνής φαίνεται να κέρδισε πολλά, καθώς, όπως δήλωσε και συμπαίκτης του, άλλαξε τον τρόπο που προπονείται, ενώ και η απόδοσή του βελτιώθηκε. Για τον Αντετοκούνμπο, ο Κόμπι Μπράιαντ υπήρξε ένας πολύτιμος μέντορας.

    Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κόμπι Μπράιαντ

    Αυτή, ωστόσο, δεν είναι μοναδική επαφή του βετεράνου NBA με Έλληνα παίκτη. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, συχνά αφιέρωνε χρόνο στο να παρακολουθήσει ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, είχε δηλώσει πως λάτρευε να παρακολουθεί τους αρχηγούς των δύο αιωνίων αντιπάλων της Ελλάδας, του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη και του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, να αγωνίζονται.

    Μιλώντας, μάλιστα, στην Marca το περασμένο καλοκαίρι, ο άσσος του μπάσκετ εκμυστηρεύτηκε πως έκανε σκάουτινγκ πριν τα παιχνίδια των ΗΠΑ και προτιμούσε να παρακολουθεί το πώς έπαιζαν οι δύο Έλληνες πρωταθλητές. «Όταν ήμουν στην Εθνική ομάδα, προετοιμαζόμουν για κάθε παιχνίδι, ήθελα να είμαι έτοιμος. Μελετούσα πώς παίζουν κάποιοι παίκτες, όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και ο Μπαρμπόσα. Ορισμένοι μάλιστα με ρωτούσαν: Μα τι κάνεις εκεί; Τους απαντούσα ότι μελετάω τον Σπανούλη. Και θυμάμαι να μου λένε: Ποιος είναι ο Σπανούλης; Αυτός που θα σας σκοτώσει, τους έλεγα», είπε χαρακτηριστικά για τον άσσο του Ολυμπιακού τον περασμένο Μάρτιο.

    Κόμπι Μπράιαντ και Βασίλης Σπανούλης σε καμπ στην Αθήνα το 2011

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κόμπι Μπράιαντ είχε γνωριστεί με τον Βασίλη Σπανούλη το 2011, στο πλαίσιο της κοινής τους παρουσίας σε ένα καμπ στην Αθήνα, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ μίλησε σε μικρά παιδιά για το μπάσκετ και έκανε επίδειξη μαζί με τον γκαρντ του Ολυμπιακού.

    Επιπλέον, λίγο πριν το Μουντομπάσκετ της Κίνας, ο αστέρας του NBA έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ερωτηθείς για το με ποιον μη Αμερικανό παίκτη θα ήθελε να παίζει μαζί, ο Κόμπι Μπράιαντ απάντησε: «Υπάρχει κάποιος με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος. Τον λένε Διαμαντίδη και είναι Έλληνας. Έπαιζε εκπληκτική άμυνα, έναν τέτοιο πόιντ γκαρντ ήθελα να έχω δίπλα μου».

    Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κόμπι Μπράιαντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008. Το σκορ ήταν Ελλάδα – Αμερική 69-92, ωστόσο στα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα ήταν η τάπα του Έλληνα γκαρντ στον αστέρα του NBA.



    ΣΧΟΛΙΑ