• sports

    Ο Τζόκοβιτς αποθέωσε τον Τσιτσιπά στα ελληνικά

    Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς


    Οι δηλώσεις των δύο κορυφαίων παικτών μετά τη λήξη του ματς στη Μαδρίτη

    Τα έδωσε όλα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον μεγάλο τελικό στη Μαδρίτη, ωστόσο δεν κατάφερε να επικρατήσει έναντι του κορυφαίου Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος νίκησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και κατέκτησε τον 33ο τίτλο σε Μάστερ.

    Παρά την ήττα του, ο μόλις 20 ετών Έλληνας τενίστας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο του τένις, ενώ πλέον βρίσκεται στη θέση 7 της παγκόσμιας κατάταξης.

    Μετά το τέλος του αγώνα, ο 31χρονος Σέρβος αποθέωσε τον Τσιτσιπά λέγοντας ότι:

    «Ο Τσιτσιπάς είναι σίγουρα ένας μεγάλος αστέρας του τένις. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου.

    Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου».

    Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε:

    «Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου. Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό.

    Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα. Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον».

    «Σε ευχαριστώ, φίλε», είπε στα ελληνικά ο Τζόκοβιτς.

    Δείτε στο 1:42 τα ελληνικά του Τζόκοβιτς:

    Σε δηλώσεις του στο Sky News, ο Τζόκοβιτς είπε μετά το ματς:

    «Έπρεπε να ανεβάσω το επίπεδο. Ο Στέφανος είναι πολύ ταλαντούχος. Είχε κερδίσει τον Ράφα χθες, κοιμήθηκε αργά και δε ήταν τόσο δυναμικός στην κίνησή του και αυτό πιθανότατα οφείλετε στη μακροχρόνια αναμέτρηση».

    Από την πλευρά του, ο Έλληνας τενίστας είπε στον Νόβακ Τζόκοβιτς: «Με εμπνέει αυτό που κάνεις, απλά καταπληκτικός. Το αξίζεις. Είχες μία εξαιρετική εβδομάδα. Ήταν και για μένα εξαιρετική, με καλές αναμνήσεις και υποστήριξη από τον κόσμο».

    Δείτα τα highlights του αγώνα:



    ΣΧΟΛΙΑ