• sports

    Ο κύβος ερρίφθη: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες

    • NewsRoom

    Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020


    Όπως όλα δείχνουν, εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί επίσημα η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει και επίσημα γνωστό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που πλήττει τον πλανήτη.

    Όπως έγινε γνωστό, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πρότεινε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αναβληθούν και να μετατεθούν για το 2021, σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ. «Το καλοκαίρι του 2021 είναι το τελευταίο χρονικό όριο που μπορούν να διεξαχθούν αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες», φέρεται να είπε ο Σίνζο Άμπε.

    Χθες, άλλωστε, ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, αποκάλυψε, μιλώντας στην εφημερίδα USA Today πως «ουσιαστικά η απόφαση αναβολής έχει ήδη ληφθεί». «Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα λεπτομέρειες, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αρχίσουν στις 24 Ιουλίου, αυτά ξέρω», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο NHK, ο Άμπε έκανε την ανακοίνωση στον Μπαχ, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης. Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων, με τελευταίες τις ΗΠΑ.

    Μάλιστα, αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα.

    Τις προηγούμενες ημέρες, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία, Νέα Ζηλανδία είχαν διατρανώσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

    Η Αυστραλία και ο Καναδάς, μάλιστα, έκαναν γνωστό χθες ότι αποσύρουν τις αθλητικές τους συμμετοχές από τους Αγώνες, προκειμένου να προστατεύσουν τους αθλητές τους από την εξάπλωση του κορονοϊού.

    Όπως μεταδίδει το BBC, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα από την αρμόδια Επιτροπή.



    ΣΧΟΛΙΑ