• sports

    Νέα ελληνική επιτυχία: «Ασημένια» η Μπελιμπασάκη!

    • NewsRoom


    Συνεχίζονται οι ελληνικές επιτυχίες στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, με ένα ακόμη μετάλλιο να προστίθεται στη συλλογή της ελληνικής αποστολής. Η Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το ασημένιο στον τελικό των 400 μέτρων έπειτα από μία φανταστική κούρσα.

    Η Μαρία έχασε το χρυσό στο «πάρα πέντε» καθώς η κούρσα που κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα.

    Η Μαρία αγωνιζόμενη στον τέταρτο διάδρομο έφυγε με καλό σπριντ στην εκκίνηση κι άρχισε και κάλυψε εύκολα τα μέτρα ενώ μπήκε πρώτη με μικρή διαφορά από το μεγάλο φαβορί Γιούστινα Σβίτι στην τελική ευθεία.

    Στα τελευταία δευτερόλεπτα, και ενώ η Μπελισαμάκη έδειχνε να αντέχει την «πίεση» της Σβίτι, τελικά η τελευταία βρήκε το κουράγιο να καλύψει τη διαφορά και σχεδόν στο νήμα να πάρει το χρυσό με επίδοση 50.41.

    Έτσι άφησε την Ελληνίδα αθλήτρια δεύτερη με χρόνο αφήνοντας δεύτερη την Μαρία με 50.45, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ (50.46 η προηγούμενη επίδοση από την Φανή Χαλκιά) και τρίτη την Ολλανδή Ντε Βιτ με 50.77.

    Η Μαρία κατακτά το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και πλέον ευελπιστεί για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον!

    Για την ίδια η κατάκτηση του μεταλλίου αποτελεί μία προσωπική δικαίωση για την απόφαση που έλαβε να αφήσει τα 200μ και να δοκιμάσει την τύχη της στα 400μ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Νότιγχαμ Φόρεστ στο πλευρό των πληγέντων της Ανατολικής Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ