• sports

    NBA: Διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω κρούσματος κορονοϊού – Ακολουθούσε την ομάδα παρά τα συμπτώματα

    • NewsRoom

    Ρούντι Γκομπέρ, Γιούτα Τζαζ


    Διεκόπη η σεζόν του NBA μετά τη διάγνωση με κορονοϊό του αθλητή Ρούντι Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ.

    Αν και ήταν άρρωστος και παρουσίασε συμπτώματα, ο Γκομπέρ ακολούθησε κανονικά την αποστολή της ομάδας του σε όλες τις δραστηριότητες, καθώς και τις συνεντεύξεις Τύπου.

    Η διάγνωσή του, δε, έγινε μόλις λίγο πριν την έναρξη του αγώνα των Τζαζ με τους Θάντερ στην Οκλαχόμα. Μόλις ανακοινώθηκε ότι ο παίκτης είναι θετικός στον κορονοϊό, ο γιατρός των Τζαζ ζήτησε από όλους τους παίκτες να αποχωρήσουν άμεσα από το γήπεδο και να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

    Την οργή όλων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Γκομπέρ, μάλιστα, πριν λίγες ημέρες έκανε πλάκα στους δημοσιογράφους πιάνοντας όλα τα μικρόφωνα, θέλοντας να δείξει πως ο συγκεκριμένος ιός δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό.

    Το απίστευτο περιστατικό προκάλεσε την έκτακτη διακοπή του ΝΒΑ μέχρι νεωτέρας.

    Πλέον οι παίκτες των Γιούτα Τζαζ τέθηκαν σε καραντίνα, όπως και οι παίκτες των ομάδων που είχαν αγωνιστεί πρόσφατα, δηλαδή τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, Νιού Γιορκ Νικς, Μπόστον Σέλτικς, Ντιτρόιτ Πίστονς και Τορόντο Ράπτορς.

    Συνολικά το ΝΒΑ ζήτησε από πέντε ομάδες να προβούν σε τεστ κορονοϊού, ενώ για λόγους ασφαλείας διακόπηκε και το πρωτάθλημα της G League του ΝΒΑ.

    Δείτε την ανακοίνωση του NBA στο Twitter:



    ΣΧΟΛΙΑ