• sports

    Λευτέρης Πετρούνιας: Ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

    • NewsRoom
    Λευτέρης Πετρούνιας

    Λευτέρης Πετρούνιας (φωτογραφία αρχείου) (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, με τον Έλληνα αθλητή να βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

    Επιβλητική εμφάνιση, με την οποία «κλείδωσε» μία θέση στην οκτάδα των φιναλίστ στους κρίκους, πραγματοποίησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στην Αμβέρσα.

    Xάρη στην εντυπωσιακή του εμφάνισή κατέλαβε τη 2η θέση με 14,900 βαθμούς στον προκριματικό των κρίκων, πίσω μόνο από τον Κινέζο «χρυσό» Ολυμπιονίκη Γιανγκ Λιου (15,200 β.), και μπήκε άνετα στην οκτάδα των φιναλίστ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Αμβέρσας.

    Με αυτό τον τρόπο ο Έλληνας αθλητής βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024, με τον «άρχοντας των κρίκων» μάλιστα να είναι φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου στην πλούσια συλλογή του.

    Μάλιστα αυτή θα είναι η έκτη συνεχόμενη παρουσία του Λευτέρη Πετρούνια σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος, με την αρχή να γίνεται το 2014 στη Νανίνγκ της Κίνας, όπου είχε κερδίσει την 6η θέση, για να ακολουθήσουν τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια το 2015 στη Γλασκόβη, το 2017 στο Μόντρεαλ και το 2018 στην Ντόχα, καθώς και η 4η θέση το 2019 στην Στουτγάρδη, ενώ απουσίασε από τις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2021 και 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Γκάλης: Σε δημοπρασία η υπογεγραμμένη φανέλα του για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

    Μάρκους Μπεργκ: «Κρεμάει τα παπούτσια» του σε ηλικία 37 ετών

    Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε κέρδη €304 εκατ. για το 2022-2023



    ΣΧΟΛΙΑ