• Kylian Mbappé Lottin

    Κιλιάν Μπαπέ

    sports

    Κιλιάν Μπαπέ: Η ανανέωση με την Παρί του κόστισε… followers!

    • NewsRoom

    Το πλέον πολυσυζητημένο πρόσωπο των ημερών στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι αναμφίβολα ο Κιλιάν Μπαπέ.

    Ο 23χρονος Γάλλος πήρε την απόφαση να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ για περισσότερο από έναν χρόνο ήταν με το… ένα πόδι στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ.

    Η επιλογή του να μείνει στο Παρίσι, προκάλεσε έκπληξη στο ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά και αντιδράσεις από Ισπανία μεριά και τους οπαδούς των «Μερένγκες». Επίσης έστειλε στον… κουβά τους περισσότερους που στοιχηματίζανε και ήταν απόλυτα σίγουροι πως ο Γάλλος θα αποτελέσει το νέο «μπαμ» της Βασίλισσας.

    Αυτοί που γνωρίζουν όμως επιλέγουν την σπορτινγκμπετ εκεί που μπορούν να βρουν ένα ευχάριστο περιβάλλουν, μία τεράστια γκάμα στοιχηματικών επιλογών σε συνδυασμό με την αξιοπιστία και την ασφάλεια που συνοδεύει το brand Sportingbet.

    Όλοι ασχολούνται με τα ποσά που θα λαμβάνει ο Μπαπέ από την Παρί, το νέο, αναβαθμισμένο ρόλο του στην ομάδα, ωστόσο, φαίνεται ότι η παραμονή του στο «Παρκ ντε Πρενς», είχε ένα σημαντικό… κόστος και για τον ίδιο τον Γάλλο επιθετικό.

    Αυτό ήταν η… απώλεια followers στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media. Συγκεκριμένα, μέσα σε μια ημέρα από την ανακοίνωση της απόφασής του να απορρίψει τη Ρεάλ και να ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια με την Παρί, ο Μπαπέ έχασε 700.000 ακόλουθους στο Instagram.

    Πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι την αλλαγή στάσης του τις τελευταίες ημέρες, αφού λίγο καιρό πριν φέρεται να είχε πει “ναι” στη Ρεάλ για τη μετακίνησή του στη Μαδρίτη.

    Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα και ειδικότερα την εκπομπή «El Chiringuito», ο 23χρονος Γάλλος είδε 700.000 followers του να τον κάνουν unfollow στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Έτσι, τη δεδομένη στιγμή αριθμεί περί τα 71 εκατομμύρια ακόλουθους.

    Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει το μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη γαλλική πρωτεύουσα και χρησιμοποίησε κάθε πιθανή επιρροή για να τα καταφέρει, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ενεπλάκησαν και πολιτικοί ηγέτες της Γαλλίας και του Κατάρ.

    Ο Γάλλος διεθνής επιθετικός έχει λαμβάνειν 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Εκτός αυτού ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να του προσφέρει το ποσό των 130 εκατομμυρίων ευρώ σε μορφή μπόνους για να υπογράψει τη νέα τους συνεργασία.

    Επίσης, η επιλογή του να μείνει στο “Παρκ ντε Πρενς” θα τον κάνει το νέο αφεντικό στην ομάδα, αφού θα έχει τον τελευταίο λόγο για μεταγραφές και αποχωρήσεις καθώς και προσλήψεις/απολύσεις προπονητών και μέλη του τεχνικού επιτελείου.

    Η La Liga καταγγέλλει την Παρί

    Εκτός από… ακόλουθους που εξέφρασαν με unfollow τη δυσαρέσκειά τους προς την απόφαση του Μπαπέ, ο Γάλλος επιθετικός είδε και την ισπανική λίγκα να κινείται νομικά εναντίον της ομάδας του, με αφορμή τα υπέρογκα ποσά της ανανέωσης της συνεργασίας τους.

    Συγκεκριμένα, η La Liga αποφάσισε να καταγγείλει τον γαλλικό σύλλογο στην UEFA για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play (FFP). Καταγγελία που ενδέχεται να βάλει την Παρί Σεν Ζερμέν σε μπελάδες αναφορικά με την ευρωπαϊκή της συμμετοχή, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό αν το αρμόδιο όργανο της UEFA κρίνει αντικανονική τη μεταγραφή.

    Στη σχετική ανακοίνωσή της η ισπανική ομοσπονδία αναφέρει ότι «είναι σκανδαλώδες ένα κλαμπ όπως η Παρί, το οποίο την περασμένη σεζόν κατέγραψε απώλειες 220 εκατ. ευρώ και συσσώρευσε απώλειες 700 εκατ. ευρώ τις τελευταίες σεζόν (ενώ ανέφερε χορηγικά έσοδα με αμφίβολη αξία), με ένα ρόστερ που κοστίζει συνολικά 650 εκατ. ευρώ σε μισθούς, να ολοκληρώνει τέτοια μεταγραφή ενώ όσες ομάδες μπορούσαν να τον αγοράσουν χωρίς να υποθηκεύσουν όλο το μισθολόγιό τους, ήταν ανήμπορες να το κάνουν».

    Συμπληρώνει επίσης, ότι «η επένδυση της Παρί είναι ανέφικτη, για έναν σύλλογο με υπέρογκο μισθολόγιο και τεράστιες οικονομικές απώλειες τις προηγούμενες σεζόν. Παραβιάζει τους τρέχοντες κανόνες της UEFA».

    Κλείνει την ανακοίνωσή της με ένα… καυστικό σχόλιο σχετικά με την προσπάθεια δημιουργίας νέας λίγκας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στην οποία βέβαια πρωτοστάτησε ο Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης. «Αυτή η συμπεριφορά που υποκινείται από τον Αλ-Κελαϊφί, βάζει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όσο και η European Super League».

    Διαβάστε επίσης:

    Κιλιάν Μπαπέ: Το νέο… αφεντικό της Παρί Σεν Ζερμέν!